Čínska automobilka Geely: V ponuke hybridy s úspornejšími motormi. Novinky má aj BYD

NETKY.SK • 29 Máj 2024, 15:04 • 2 min
Čínska automobilka Geely: V ponuke hybridy s úspornejšími motormi. Novinky má aj BYD

ŠANGHAJ - Čínska spoločnosť Geely Holding Group oznámila, že v prvej polovici budúceho roka uvedie na trh sériu hybridných modelov vybavených motorom novej generácie. Je efektívnejší z hľadiska spotreby paliva, informuje Reuters.

slovakia

left justify in out

Motory Geely dosahujú tepelnú účinnosť až 46,1 percenta podľa produktového certifikátu, ktorý vydala štátna spoločnosť CATARC Huacheng Certification Co. To zníži spotrebu paliva a predĺži dojazd.
 
Nové modely uvedené na trh budú pre sériu Galaxy Geely Auto a jej značku Lynk & Co. Plug-in hybridy sú najrýchlejšie rastúcim typom v Číne vďaka svojej cenovej dostupnosti. Konkurencia v tomto sektore sa zintenzívňuje.
 
Ďalšia čínska automobilka BYD uviedla na trh dva hybridné sedany vybavené novou hybridnou technológiou. BYD tvrdí, že tá umožňuje spotrebu paliva pri vybitých batériách 2,9 litra na 100 km s tepelnou účinnosťou 46,06 percenta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Reuters, Ilustračné foto: otomobilhaber.com
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies