Čína: Zrútenie časti obytnej budovy – 4 obete, záchrana 12-ročného dievčaťa + VIDEO

NETKY.SK • 28 Máj 2024, 15:47 • 3 min
Čína: Zrútenie časti obytnej budovy – 4 obete, záchrana 12-ročného dievčaťa + VIDEO

PEKING - Najmenej štyria ľudia zahynuli a jedna osoba utrpela zranenia pri zrútení časti budovy v provincii An-chuej na východe Číny. Informovala o tom AP s odvolaním sa na čínske štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Časť obytného domu sa zrútila v meste Tchung-ling v pondelok popoludní miestneho času. Privolaným záchranárom sa v rámci niekoľkohodinovej pátracej akcie podarilo vyslobodiť zo sutín 12-ročné dievča, ktoré bolo prevezené do nemocnice, uviedla čínska štátna televízia CCTV.
 
Príčina zrútenia budovy zatiaľ nie je známa. V meste však v uplynulých dňoch intenzívne pršalo, v dôsledku čoho boli zaplavené podzemné konštrukcie, dodala CCTV.
 
Nízka kvalita výstavby a nelegálne prístavby či stavebné úpravy sú v Číne čoraz zjavnejšie, keďže narýchlo postavené budovy počas hospodárskeho rozmachu v 80. a 90. rokoch začínajú starnúť, uzatvára AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: AP, CCTV, Foto: chinadaily
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies