Boldy je na čele produktivity na MS. Hlavaj je líder medzi brankármi

NETKY.SK • 20 Máj 2024, 14:18 • 2 min
Boldy je na čele produktivity na MS. Hlavaj je líder medzi brankármi

PRAHA / OSTRAVA - Americký hokejista Matt Boldy je líder produktivity po desiatom hracom dni na MS v Prahe a Ostrave. V šiestich zápasoch získal 12 bodov za päť gólov a sedem asistencií. Slovák Samuel Hlavaj vedie poradie brankárov, keď dosiahol najlepšiu úspešnosť zásahov - 93,94 percenta.

slovakia

left justify in out

Boldy je na čele produktivity o bod pred spoluhráčmi Bradym Tkachukom (6+5), Johnnym Gaudreauom a Romanom Josim zo Švajčiarska (obaja 3+8). Ten je najproduktívnejší obranca šampionátu. Zo Slovákov je v kanadskom bodovaní najvyššie útočník Libor Hudáček, ktorý figuruje na 6. mieste s bilanciou päť gólov a štyri asistencie. Zároveň je štvrtý najlepší strelec MS. Na čele tabuľky kanonierov sú šesťgóloví Fín Oliver Kapanen, Kanaďan Dylan Cozens a Američan Tkachuk.

Medzi nahrávačmi sú na čele Gaudreau a Josi s ôsmimi asistenciami, slovenský útočník Juraj Slafkovský figuruje na spoločnom štvrtom mieste so šiestimi asistenciami. Na vhadzovaniach je najúspešnejší kapitán Kanady John Tavares s úspešnosťou 77,78 percenta. V hodnotení +/- je najlepší Švéd Marcus Johansson s 10 plusovými bodmi, druhý je Hudáček s deviatimi pluskami.

Hlavaj, ktorý odchytal štyri zápasy, vedie poradie brankárov podľa percentuálnej úspešnosti zásahov pred švédskou dvojicou Filip Gustavsson (92,65) a Samuel Ersson (92,59). Stanislav Škorvánek mal vo dvoch stretnutiach úspešnosť zásahov 81,8 percenta.

Slováci sú na šiestom mieste v úspešnosti streľby (11,52 percenta) a v oslabeniach im patrí piate miesto (88,24). V úspešnosti využitia presiloviek figurujú na 15. priečke (5,26), horší sú len Poliaci, ktorí zatiaľ nevyužili ani jednu početnú výhodu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR, Foto: TASR - Martin Baumann
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies