Audítorská firma pracujúca aj v Trump Media čelí obvineniam z rozsiahlych podvodov

NETKY.SK • 4 Máj 2024, 15:30 • 2 min
Audítorská firma pracujúca aj v Trump Media čelí obvineniam z rozsiahlych  podvodov

NEW YORK - Americká Komisia na kontrolu cenných papierov Spojených štátov (SEC) obvinila audítorskú firmu, ktorá pracovala aj v Trumpovej spoločnosti Trump Media, z rozsiahleho podvodu. Natrvalo jej zakázala kontrolovať účtovníctvo verejne obchodovaných spoločností.

slovakia

left justify in out

SEC oznámila, že audítorská firma BF Borgers CPA a jej majiteľ Benjamin Borgers porušili audítorské štandardy vo viac ako 1 500 prípadoch, a to za obdobie od januára 2021 do júna 2023.

Firma súhlasila, že prestane vykonávať audity pre SEC a zaplatí pokuty v celkovej výške 14 miliónov dolárov.

Americký burzový regulátor obvinil firmu BF Borgers CPA a jej majiteľa okrem iného z toho, že svoju prácu klientom prezentovali ako súladnú so štandardmi Úradu na dohľad nad účtovníctvom verejne obchodovaných firiem (PCAOB), a ďalej z predkladania nepravdivých dokumentov a údajov.

Gurbir Grewal, ktorý v SEC vedie sekciu vymáhania práva, označil konanie Borgersa a jeho firmy za jedno z najväčších zlyhaní kontrolórov na amerických finančných trhoch. 

Hodnota akcií spoločnosti Trump Media, ktorá kontroluje sociálnu sieť Truth Social, sa prepadla o deväť percent, informovala televízia CNBC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: CNBC, ČTK, Foto: Bývalý americký prezident Donald Trump / newstrendstoday.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies