Airbus: Problémy Boeingu ohrozujú celý letecký priemysel!

NETKY.SK • 3 Jún 2024, 11:39 • 2 min
Airbus: Problémy Boeingu ohrozujú celý letecký priemysel!

BERLÍN - Technické problémy, ktorým v súčasnosti čelí americký výrobca lietadiel Boeing, podľa jeho hlavného konkurenta Airbusu ohrozujú celý letecký priemysel. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Problémy Boeingu by mohli spôsobiť, že viac ľudí bude pochybovať o tom, nakoľko je letectvo v skutočnosti bezpečné," uviedol Christian Scherer, vedúci divízie civilných lietadiel v európskej spoločnosti. To vrhá "tieň na celé odvetvie", dodal v rozhovore pre Wirtschaftswoche.
 
Podľa Scherera je v súčasnosti ťažšie získať úradné povolenia na nové lietadlá. "Existuje väčší tlak zo strany všetkých pozorovateľov vrátane regulačných orgánov," vysvetlil. Tvrdenia, že Airbus ťaží z problémov svojho najväčšieho konkurenta, sú preto podľa neho neodôvodnené.
 
Pri incidente začiatkom tohto roka takmer nový Boeing 737-9 MAX prevádzkovaný spoločnosťou Alaska Airlines stratil počas stúpania časť dverí, čo viedlo k vzniku diery v trupe. Od tohto incidentu je Boeing pod zvýšeným tlakom, aby zlepšil procesy v oblasti kontroly kvality. Pri haváriách dvoch lietadiel Boeing 737 MAX v októbri 2018 a v marci 2019 prišlo o život 346 ľudí. Vyšetrovaním sa zistilo, že jednou z príčin nehôd bol softvér lietadla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: DPA, Wirtschaftswoche, Foto: Boeing 737-9 MAX/usatoday.com
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies