43 ročný muž z obci v okrese Partizánske sa vyhrážal so sekerou v ruke na cudzom pozemku

NETKY.SK • 12 Január 2024, 10:45 • 2 min
43 ročný muž z obci v okrese Partizánske sa vyhrážal so sekerou v ruke na cudzom pozemku

PARTIZÁNSKE - 43-ročný muž v Partizánskom bol obvinený z porušovania domovej slobody, nebezpečného vyhrážania a poškodzovania cudzej veci. Po svojom vyčíňaní, kedy približne deväťkrát udrel sekerou do zatvorených a zamknutých vstupných dverí do domu, čelí trestu odňatia slobody.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Partizánskeho vzniesol obvinenie 43-ročnému mužovi pre zločin Porušovanie domovej slobody v súbehu s prečinom Nebezpečné vyhrážanie a v súbehu s prečinom Poškodzovanie cudzej veci.

 

Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že obvinený vo večerných hodinách v obci v okrese Partizánske, doposiaľ nezisteným spôsobom neoprávnene vošiel do dvora rodinného domu.  Následne prišiel k 42-ročnému mužovi, ktorý sa v tom čase nachádzal na terase domu, kde býva. So sekerou v ruke opakovane na neho zaútočil a opakovane sa mu vyhrážal zabitím. Poškodenému mužovi sa podarilo útokom uhnúť a utiekol do domu, kde sa zamkol. V tom čase sa v dome nachádzala aj 41-ročná žena, ktorá je majiteľkou domu a družkou poškodeného spolu so svojou maloletou dcérou. Po tomto páchateľ približne deväťkrát udrel sekerou do zatvorených a zamknutých vstupných dverí do domu, čím ich poškodil a opakovane sa poškodenému počas toho vyhrážal zabitím. Od svojho konania upustil a z miesta odišiel až, keď poškodená kričala, že zavolá políciu. 43-ročný muž svojimi vyhrážkami vzbudil u poškodeného dôvodnú obavu o svoj život a zdravie a poškodenej spôsobil doposiaľ nezistenú škodu na poškodených vstupných dverách.


Muž bol v zmysle zákona obmedzený na osobnej slobode a umiestnený v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ z Partizánskeho podal podnet na jeho väzobné trestné stíhanie a o jeho ďalšom osude bude rozhodovať súd. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: KR PZ v Trenčíne, Foto: Hlavný Denník / Pixabay (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies