Zvolenčan ukradol elektrinu za stovky eur, posedí si vo väzení

NETKY.SK • 14 Január 2016, 14:57 • 2 min
Zvolenčan ukradol elektrinu za stovky eur, posedí si vo väzení

BANSKÁ BYSTRICA – Na šestnásť mesiacov odňatia slobody v najľahšom väzení odsúdil Okresný súd vo Zvolene 51-ročného Karola Bergera zo Zvolenskej Slatiny za krádež elektrickej energie za bezmála päťsto eur. Trest za neoprávnený odber elektrickej energie potvrdil aj odvolací Krajský súd v Banskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

Elektrickú energiu kradol od polovice augusta do polovice septembra 2014. Berger stiahol elektrickým vodičom z blízkeho stĺpa prúd do svojho domu vo Zvolenskej Slatine, časť Úhrady. Keď sa krádež zistila, tvrdil, že on v dome býva iba občas a nevie, kto elektrinu načierno odoberal.

 

Technik merania poškodenej firmy Stredoslovenská energetika-Distribúcia však uviedol, že pri kontrole Bergera s bratom a ďalšími príbuznými v dome našiel a zistil využívanie energie viacerými spotrebičmi. Berger tým spáchal prečin krádeže na veci, ktorej odber podlieha spoplatneniu na základe osobitného predpisu. Distribučnej spoločnosti Stredoslovenskej energetiky spôsobil škodu takmer päťsto eur.


Za krádež elektrickej energie súdili osemkrát trestaného Bergera aj v júli 2014. Vtedy dostal šesť mesiacov odňatia slobody s podmienečným odkladom výkonu trestu na jeden rok. Pretože nemožno ukladať podmienku na podmienku, Okresný súd vo Zvolene už musel za aktuálnu krádež uložiť trest nepodmienečný. Zároveň Bergera zaviazal nahradiť energetikom škodu 486 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies