Pozor na falošnú stránku s pochybnou súťažou o záhradný dom!

NETKY.SK • 11 Január 2021, 11:02 • 2 min
Pozor na falošnú stránku s pochybnou súťažou o záhradný dom!

Podozrivá facebooková stránka „Nature Future Slovakia” existuje len dva dni a stihlo ju „lajknúť” takmer 32-tisíc ľudí. Policajný zbor SR upozorňuje na sociálnej sieti, že súťaž o záhradný dom, ktorú falošná stránka vyhlásila, má dokonca 39-tisíc zdieľaní. Podobné „zdieľačky” sa často končia podvodom.

slovakia

left justify in out

Podozrivá facebooková stránka „Nature Future Slovakia” existuje len dva dni a stihlo ju „lajknúť” takmer 32-tisíc ľudí a sleduje ju takmer 33-tisíc ľudí.

Policajný zbor SR upozorňuje na sociálnej sieti, že súťaž o záhradný dom, ktorú falošná stránka vyhlásila, má dokonca 39-tisíc zdieľaní.

Podobné „zdieľačky” sa často končia podvodom.

Táto stránka porušuje pravidlá Facebooku. Zdieľanie statusov a príspevkov ako podmienka účasti na Facebooku je samotným Facebookom zakázaná,” vysvetľuje polícia.

 

Okrem toho, snímka domu v súťaži  nepochádza zo žiadneho slovenského štúdia, ale  zo spoločnosti Green Retreats Group, ktorá sídli v britskom Buckinghamshire.

 

„Na facebookovej stránke nenájdete oficiálnu stránku firmy, sídlo firmy, jej kontaktné údaje, štatút súťaže či pravidlá súťaže,” zdôrazňujú policajti.

 

img



Polícia Slovenskej republiky upozorňuje, že v podobných prípadoch môže následne dôjsť k premenovaniu stránky a jej jediným cieľom je umelé získanie fanúšikov.

 

Horší scenár je, že stránka bude postupne kontaktovať viacero ‚účastníkov' súťaže a na základe vymyslenej výhry bude od nich pýtať rôzne zálohy vo forme nižších úhrad, pripadne číslo ich kreditnej karty, kde môže dôjsť k väčším škodám,” dodala polícia.
 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies