Strana Za ľudí dôveruje Štátnemu ústavu pre kontrolu liečiv

NETKY.SK • 16 Apríl 2021, 13:44 • 2 min
Strana Za ľudí dôveruje Štátnemu ústavu pre kontrolu liečiv

BRATISLAVA - Koaličná strana Za ľudí plne dôveruje Štátnemu ústavu pre kontrolu liečiv a slovenským vedcom a odmieta akékoľvek útoky na ich adresu.

slovakia

left justify in out

Veronika Remišová reagovala na tlačovú konferenciu ministra financií Igora Matoviča. Strana Za ľudí verí ústavu a slovenským vedcom. Remišová odmieta akékoľvek útoky na ich adresu. „Pre všetky vakcíny, či sú z Ruska, Ameriky, Veľkej Británie alebo zo Švédska musia platiť rovnaké pravidlá. Tak postupuje aj Nemecko, Rakúsko, Česká republika a ďalšie krajiny. Všetky sú pripravené očkovať aj Sputnikom V hneď po tom, ako ho schváli Európska lieková agentúra a ako bude isté, že vakcína je bezpečná,” priblížila Remišová.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Podľa Kukana by sa mala úloha Matoviča v súvislosti so Sputnikom V objektívne vyšetriť s prijatím záverov


Všetci podľa nej čakajú na to, že ruská strana dodá potrebné dokumenty, aby sa vakcína mohla rýchlo schváliť. Remišová doplnila, že o mimoriadnom dočasnom použití vakcíny Sputnik V rozhodol podľa zákona bývalý minister zdravotníctva pred viac ako mesiacom. „Z viacerých dôvodov sa však vakcína stále nepoužíva. Nový minister zdravotníctva má našu dôveru a čakáme na jeho návrh na riešenie situácie s vakcínou Sputnik V. Riešenie tejto situácie je odbornou a technickou záležitosťou v kompetencii ministra zdravotníctva a nie je potrebné mať k tomu desiatky tlačových konferencií bez prezentácie reálneho riešenia,” dodala líderka Za ľudí.

 

Mohlo by vás zaujímať: Strana SaS stojí za Štátnym ústavom pre kontrolu liečiv a jeho riaditeľkou Zuzanou Baťovou



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies