Zverejnenie zmluvy o nákupe Sputnika sa podrobí právnej analýze, uviedol minister zdravotníctva

NETKY.SK • 14 Apríl 2021, 13:30 • 2 min
Zverejnenie zmluvy o nákupe Sputnika sa podrobí právnej analýze, uviedol minister zdravotníctva

BRATISLAVA - Zverejnenie zmluvy o nákupe ruskej vakcíny Sputnik V sa podrobí právnej analýze.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pomôže s ňou ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a podpredseda vlády Štefan Holý. Po rokovaní vlády to povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský s tým, že analýza by mala byť hotová vo veľmi krátkej dobe.

 

„Keď budeme schopní povedať, či zmluvu môžeme zverejniť alebo nie, tak sa budem o nej baviť,“ konštatoval Lengvarský. Akékoľvek zverejnenie zmluvy podľa neho záleží od povolenia druhej strany.

Uviedol, že zásielka do Maďarska na testovanie šarží vakcín, ktoré máme na Slovensku, je pripravená. Oficiálnu žiadosť by mal minister podpísať dnes, ak bude všetko pripravené.

 

„Výsledky, ktoré obdržíme, budú smerodajné v ďalšom rozhodovaní,“ povedal minister zdravotníctva. Doplnil, že rezort stále ráta aj s možnosťou, že vakcínu odobrí Európska lieková agentúra.

Lengvarský tiež informoval, že jeho úlohou je spraviť podrobnú a komplexnú analýzu o celej histórii s podpisom zmluvy, dodávkou aj skúšaním vakcíny. Veľa subjektov sa totiž podľa neho vyjadruje k rôznym veciam, ktoré nie sú vždy odborne podložené.
 

Mohlo by vás zaujímať: Maďarsko ukázalo zmluvu s Ruskom o dodávkach vakcín Sputnik. Zmluva zvýhodňuje predajcu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies