Zuzana Zimenová navrhuje, aby osobní asistenti mohli pôsobiť v školách

NETKY.SK • 13 December 2017, 09:49 • 2 min
Zuzana Zimenová navrhuje, aby osobní asistenti mohli pôsobiť v školách

BRATISLAVA - V školách by mohli deťom pomáhať osobní asistenti.

slovakia

left justify in out

Navrhuje to nezaradená poslankyňa Zuzana Zimenová v novele zákona o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia. Právnu normu predložila na úvod 10. rokovacieho dňa 23. schôdze parlamentu.

 

V súčasnosti majú totiž asistenti vstup do škôl zakázaný, a to aj do špeciálnych škôl. Výnimku majú len študenti so zdravotným postihnutím na vysokých školách. Preto chce toto nastavenie odstrániť. Ak by bol zákon prijatý, osobní asistenti by mohli podľa Zimenovej pomáhať deťom aj počas vyučovania v škole.

 

"Cieľom zákona je rozšíriť individuálnu pomoc pre žiakov so zdravotným postihnutím. Mnoho žiakov potrebuje pomoc aj pri bežných činnostiach. Asistenti učiteľa sú zodpovední len za činnosti, ktoré súvisia s pedagogickou činnosťou," skonštatovala Zimenová s tým, že osobných asistentov deti už k dispozícii majú, no nemôžu ich využívať na pôde školy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies