Zuzana Čaputová nebude opätovne kandidovať za prezidentku

NETKY.SK • 20 Jún 2023, 16:15 • 2 min
Zuzana Čaputová nebude opätovne kandidovať za prezidentku

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová nebude opätovne kandidovať v budúcoročných voľbách na post hlavy štátu. Väčšina politických strán sa kandidátom na prezidenta zatiaľ nezaoberá.

slovakia

left justify in out

Prezidentka Zuzana Čaputová nebude opätovne kandidovať v budúcoročných voľbách na post hlavy štátu. Informovala o tom v utorok v Prezidentskom paláci. Väčšina politických strán sa podľa vyjadrenia pre TASR kandidátom na prezidenta zatiaľ nezaoberá. Aktuálnou prioritou sú pre ne septembrové predčasné parlamentné voľby. Niektoré strany čakali aj na rozhodnutie súčasnej hlavy štátu.

 

Podporu Čaputovej deklarovala napríklad SaS, ktorá si však vie ako jej dôstojného nástupcu predstaviť exministra zahraničných vecí Ivana Korčoka. Mandát prezidentky uplynie v roku 2024. Hlavu štátu volia občania Slovenskej republiky v priamych voľbách tajným hlasovaním na päť rokov. Kandidátov na prezidenta môže navrhnúť najmenej 15 poslancov Národnej rady SR alebo občania na základe petície najmenej s 15.000 podpismi oprávnených voličov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies