O Rómoch a príspevkoch na deti: Mladá Rómka má päť detí. Čo ju k tomu asi viedlo?

NETKY.SK • 8 November 2022, 10:00 • 2 min
O Rómoch a príspevkoch na deti: Mladá Rómka má päť detí. Čo ju k tomu asi viedlo?

O Rómoch sa, okrem iného, vraví, že rodičovstvo vnímajú ako možnosť zárobku a že v prístupe k deťom sú značne pozadu. Vraj ich nezaujíma vzdelanie, netrávia s nimi čas a ani sa nestarajú o zabezpečenie vo všetkých potrebných oblastiach, pretože jediné, po čom v skutočnosti túžia, sú finančné príspevky. Len to a nič viac.

slovakia

left justify in out

Adriana je Rómka, mladá a na pohľad pekná. Detí má päť, nie však preto, lebo by nerada pracovala či aby získala peňažný prospech. Jednoducho chcela mať veľkú rodinu a tajne (no dobre, možno nie až tak tajne) si želala, aby sa jej narodilo aj dievčatko. Síce sa jej dcéra nepošťastila, dopriate jej však je vychovávať chlapcov zdravých ako buk a neposedných na nevydržanie.

 

Vzdelanie

 

Jej synovia sú ešte malí, ale traja z nich už navštevujú základnú školu a treba povedať, že sa im nadmieru darí. Adriana si dáva záležať na tom, aby vždy prišli pripravení, ak aj v niečom zaznamenávajú medzery, rýchlo ich dopĺňa a učí sa s nimi dovtedy, kým nepochopia, čo pochopiť majú.

Svoje deti vedie k láske k čítaniu, predsavzala si, že si spoločne budú čítavať knihu, samozrejme, podľa ich výberu a ako asi tušíte, zatiaľ sú to príbehy rozprávkové, v ktorých je možné naozaj všetko.

 

Má dosť

 

Adriana sa málokedy zastaví, veď pri piatich chlapcoch sa ani niet čo čudovať, že je neustále v strehu a musí čosi riešiť. Neľahne si, keď je chorá, vždy na prvé miesto kladie materské povinnosti. Počas víkendov jej dom vždy rozvoniava niečím sladkým, chlapci majú v obľube čokoládové zákusky a ona, ako sa na mamu patrí, rada vidí, keď im chutí a keď majú všetko, aj to, čo nepotrebujú.

 

img

 

Kreslenie

 

Piati huncúti majú všelijaké záľuby, je prirodzené, že niektoré sa menia, koniec koncov majú dostatok času, aby si rozmysleli, v čom vidia svoju budúcnosť. Najstarší však už teraz preukazuje, že v komunikácii mu to ide výborne, celú rodinu ešte pred rokmi zabával tvrdením, že on bude určite novinárka.

Nuž a chlapec, čo sa narodil ako druhý v poradí, kreslí odušu, a svoje obrázkové umenie berie skutočne vážne.

 

Raz sa zo školy vrátil so zachmúrenou tvárou, skoro by sa bol aj rozplakal. Pravdaže, hneď sa ho všetci pýtali, čo sa mu stalo, na čo pohotovo zareagoval, že obrázok, ktorý namaľoval, sa mu počas chôdze pokrčil, a tak sa znehodnotil. Ako hovorím, berie to seriózne a od srdca, keďže je však ešte len v druhom ročníku, ťažko povedať, ako to celé dopadne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies