Na niektoré veci by sme svoj názor nemali vyslovovať. Nikdy!

NETKY.SK • 3 Máj 2023, 10:00 • 2 min
Na niektoré veci by sme svoj názor nemali vyslovovať. Nikdy!

Mať názor je dobré, dokonca ľudské, lebo keby sme si niečo nemysleli, rozum by ostal mlčať, a to by bola škoda, lebo mnohé myšlienky by nevznikli, viaceré sny by sa neuskutočnili. Je však rozdiel medzi tým, keď si držíme svoje presvedčenie ako neviditeľné a keď ho len tak, lebo sa nám chce, necháme voľne si vylietnuť do sveta.

slovakia

left justify in out

Nie všetko, čo si myslíme, musíme aj povedať. Nie všetko, čo si myslíme, by sme aj mali povedať. Nie všetko, čo si myslíme, je aj pravda. Nie všetko, čo si myslíme, prospieva, lebo občas nás to vedie k nenávisti, závisti a ohováraniu, a to sú záležitosti, ktoré kazia charakter.

 

Váha

 

„Raz sme s priateľom boli vonku a stretli sme jeho kolegyňu. Tá na mňa pozrela a vyhlásila, že mi gratuluje, a priateľovi vyčítala, že jej neoznámil radostnú správu. Usúdila totiž, že som tehotná, mala som väčšie brucho. Keď zistila, že sa mýlila a žiadne dieťa nečakáme, ospravedlnila sa, ale ja som doma plakala niekoľko hodín. Priateľ ma nevedel utíšiť. Odmalička bojujem s problémami s nadváhou a odmalička na to počúvam netaktné poznámky,“ zdôverila sa Katarína.

 

Pravdou je, že komentovanie hmotnosti je nielen zraňujúce, ale aj neslušné. Tí, čo tak robia, nech pamätajú, že:

za zvýšenou hmotnosťou je občas choroba,

občas sú to veci, ktoré by sa nám ani nesnívali,

a keby sa aj človek prejedal, nie je našou zodpovednosťou ho upozorňovať.

 

img

 

Deti

 

Niektorí ľudia zastávajú názor, že deti nič netrápi, nemajú problémy, nikdy pre nič neprebdejú celú noc. Vraj o živote netušia nič, tak ako by sa mohli pre čokoľvek trápiť? Verte či nie, deti tiež môžu trpieť depresiami, dievčatá v malom veku podliehajú strašným veciam ako sú anorexia či bulímia, nehovoriac o tom, že viaceré vyrastajú v nezdravom prostredí, kde dochádza k týraniu, či už fyzickému alebo psychickému. Viaceré deti by vedeli rozprávať, čo je to mať traumu, keď jeden z rodičov podlieha závislostiam a nestará sa, keď doma nie je čo jesť, keď preberajú úlohu dospelých, lebo mladší súrodenci sú odkázaní sami na seba.

 

Financie

 

Pokiaľ sa niekomu, nedajbože, darí po finančnej stránke, ihneď sa zovšadiaľ trúsia poznámky, že to nie je čestný zárobok, že to nie je s kostolným poriadkom, že to je človek lakomý a nezaslúži si mať úspech. Na svete to však chodí tak, že ľudia bývajú úspešní a nepotrebujú povolenie kohokoľvek z nás, a keby aj zarábali nepoctivo, nie je našou úlohou súdiť. Radšej sa tešme, že ešte vieme, ako chutí čestnosť a ako spravodlivosť a nezabúdajme na to, že aj tak je všetko len dočasné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies