Keď hudba lieči

NETKY.SK • 18 November 2022, 10:55 • 2 min
Keď hudba lieči

PIEŠŤANY - Podľa stránky Náš poklad muzikoterapia alebo hudobná terapia je založená na liečení hudbou. Je to spôsob, ktorý podporuje navodenie zmien v správaní či konaní človeka. Využívajú sa pritom informácie, ktoré nám hudba sprostredkúva, ako aj samotná melódia, rytmus či tempo.

slovakia

left justify in out

Muzikoterapia ponúka široké možnosti symbolického, neverbálneho vyjadrenia pocitov. 

Cieľom muzikoterapie je zlepšenie kvality života, kvality medziľudských vzťahov, podnecovanie osobnostného rozvoja, rozvoj sociálnych interakcií a komunikácie, sebarealizácia, sebavyjadrovanie, zvládanie stresu, motivácia. Hudba poskytuje veľa možností na prežívanie radosti, pozitívnych pocitov, ale aj na vyjadrenie negatívnych pocitov, slúži k naplneniu emocionálnych, sociálnych, kognitívnych, telesných či spirituálnych potrieb jedincov. Muzikoterapeutická skúsenosť obvykle vyvoláva pozitívne zmeny vo všetkých rozmeroch organizmu.

 

Podobnú podpornú terapiu využívajú už roky aj v Kúpeľoch Pieštany spoločnosti Ensana hotels. 

 

Včera, 17.11.2022 sa v Spoločenskom stredisku na Kúpeľnom ostrove uskutočnil slávnostný koncert Trio Impression, ktorý roztlieskal naplnenú sálu a na záver nechýbal ani standing ovations. 

 

Na úvod koncertu sa návštevníkom prihovorila pani Andrea Platková z marketingu týchto vyhľadávaných kúpeľov. 

 

 

Uprostred Váhu, na nádherne upravenom ostrove s leknovými jazierkami a pávmi, stojí komplex šiestich kúpeľných hotelov siete Ensana, ktoré sa postarajú o zdravie a pohodu.

 

Páv ako symbol Kúpeľného ostrova odkazuje na príhodu o vtákovi, ktorý sa so zlomenou nohou bahnil v miestnych močiaroch, až kým sa mu neuzdravila. Druhým symbolom ostrova je bronzová socha barlolámača. Tá svedčí o liečivej sile siričitého bahna a horúcej termálnej vody, vďaka ktorým si kúpele Piešťany už celé stáročia udržiavajú na celom svete povesť miesta, kde sa dajú účinne liečiť ochorenia pohybovej sústavy.

 

Slávne bahnisko, osvetlené lúčmi svetla, ktoré prenikajú cez vitrážové okná zasadené pod klenutou kupolou, je vrcholným dielom secesného dizajnu, ktorému sa žiadne iné miesto v Európe nevyrovná. Pobyt v kúpeľoch Piešťany je zároveň  veľmi pohodlným oddychom.

Nie nadarmo tu práve teraz v liečebnom ústave Esplanade  relaxuje aj naša známa paraolympionička Michaela Balcová, ktorá si kúpeľné liečebné procedúry veľmi pochvaľuje. Ako pre portál Netky prezradila, spolu s mamičkou sem chodieva už roky.

 

Ďalšou stabilnou hosťkou je hlasateľka a moderátorka Ada Straková, nuž a na liečivé účinky sírnatého piešťanského bahna, ako nám prezradila,  nedá dopustiť ani obľúbená moderátorka, hlasateľka a redaktorka Norika Beňačková.

Dozvedeli sme sa tiež, že od utorka si liečebné procedúry bude v liečebnom dome Thermia užívať  aj speváčka Marcela Laiferová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies