ZSSK zmenila cestovný poriadok, cestovanie z Bratislavy do Košíc sa zlepší

NETKY.SK • 13 December 2016, 16:18 • 2 min
ZSSK zmenila cestovný poriadok, cestovanie z Bratislavy do Košíc sa zlepší

BRATISLAVA - Lepšie možnosti cestovania z Bratislavy do Košíc vo večerných hodinách. To je jedna zo zmien, ktorú priniesla nedeľná (11. 12.) zmena cestovného poriadku vlakov Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK).

slovakia

left justify in out

Kým doteraz odchádzal z hlavného mesta s výnimkou piatka posledný denný rýchlik už o 15.55 h, po novom to je o 17.55 h každý deň okrem soboty.

 

Zároveň je Bratislava podľa ZSSK v nedeľu dostupnejšia pre cestujúcich smerom z východného Slovenska. Až do hlavného mesta bude totiž jazdiť regionálny rýchlik Cassovia s odchodom z Košíc o 18.08 h, ktorý doteraz premával len po Trenčín. "Vlak poslúži zároveň ako posledný večerný spoj do Bratislavy," opísal hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

 

Pribudlo tiež nové nedeľné spojenie Bratislavy a Žiliny. V nedeľu totiž po novom jazdí regionálny rýchlik Javorina s odchodom z Bratislavy o 18.55 h, ktorý doteraz premával len cez pracovné dni.

Znovuzavedenie InterCity (IC) vlakov na trase Bratislava - Košice si pritom vyžiadalo úpravu osobných vlakov a regionálnych expresov v rámci Bratislavského kraja. Napríklad zrušil sa osobný vlak s odchodom z Bratislavy o 15.17 h, ktorý jazdil v pracovné dni do Pezinka a nahradil ho regionálny expres Trnávka, ktorý jazdí z Bratislavy s rovnakým odchodom o 15.17 h a smeruje až do Trenčína.

 

Tiež regionálny expres s odchodom z Bratislavy o 15.39 h do Pezinka má skrátenú trasu a premáva namiesto doterajšieho expresu, ktorý jazdil v rovnakom čase z Bratislavy do Trenčína.

Celkovo dopravca od úpravy cestovného poriadku vypravuje v Bratislavskom kraji 171 diaľkových a 181 prímestských vlakov. Obsluhujú 29 staníc a premávajú po 130 kilometroch železničných tratí v regióne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies