Mikuláš Dzurinda získal cenu Vízia pre Európu

NETKY.SK • 28 Máj 2019, 09:37 • 2 min
Mikuláš Dzurinda získal cenu Vízia pre Európu

PRAHA - Slovenský expremiér a súčasný prezident Centra Wilfrieda Martensa pre európske štúdie Mikuláš Dzurinda získal cenu Vízia pre Európu.

slovakia

left justify in out

Dzurinda si ocenenie prebral včera v priestoroch Černínskeho paláca v Prahe, v sídle českého ministerstva zahraničných vecí.

 

Na prestížnu cenu Mikuláša Dzurindu navrhol český minister zahraničných vecí Tomáš Petříček, ktorý sa vyjadril, že "rád by touto cenou ocenil prácu Mikuláša Dzurindu v čele slovenskej vlády a ministerstva zahraničných vecí v dobe, rozhodujúcej o budúcnosti našich štátov...".

 

Petříček dodal, že toto ocenenie predznamená tohtoročný Pražský európsky summit, ktorého myšlienkovým rámcom je príspevok stredoeurópskeho regiónu k stavbe spoločného európskeho domu.

 

Cenu Vízia pre Európu udeľuje každým rokom MZV Českej republiky v spolupráci s najvýznamnejšími českými think-tankmi, s Úradom vlády ČR, Delegatúrou Európskej komisie a Magistrátom hlavného mesta Prahy. Odovzdáva sa vždy v úvode konferencie Pražský európsky summit.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies