ZSSK vypraví vo vianočnom období štyri mimoriadne vlaky a 29 posilových spojov

NETKY.SK • 17 December 2018, 14:57 • 2 min
ZSSK vypraví vo vianočnom období štyri mimoriadne vlaky a 29 posilových spojov

BRATISLAVA - Pred vianočnými sviatkami a po Novom roku posilní Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) vlakovú dopravu na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Už tradične totiž očakáva v tomto období zvýšený záujem ľudí o cestovanie po železnici. Spoločnosť tak vypraví štyri mimoriadne rýchliky a 29 posilových vlakov. Zároveň bude podľa hovorcu spoločnosti Tomáša Kováča posilnených aj 16 vybraných InterCity (IC) vlakov o 23 vozňov druhej triedy a dva rýchliky o tri vozne druhej triedy.

 

Čo sa týka mimoriadnych rýchlikov, dva pôjdu v piatok 21. decembra a piatok 4. januára 2019 zo západu na východ krajiny. Konkrétne budú vyrážať o 13.49 h z Bratislavy a do Košíc majú plánovaný príchod o 19.46 h.

 

V opačnom smere pôjdu rovnako dva mimoriadne rýchliky, a to 1. januára a 7. januára 2019. Spoje budú vyrážať z Košíc o 14.14 h a do Bratislavy majú plánovaný príchod o 20.16 h. Čo sa týka 29 posilových vlakov, tie sú podľa Kováča zapracované v platnom cestovnom poriadku. "Odporúčame zabezpečiť si cestovné lístky a miestenky v dostatočnom časovom predstihu," apeloval Kováč na cestujúcich.

 

img

 

Vybrané IC vlaky bude dopravca posilňovať o vozne predovšetkým v sobotu 22. decembra a tiež v nedeľu 23. decembra. "Zároveň budú s ohľadom na technické možnosti posilnené aj niektoré pravidelné vlaky kategórie InterCity, expresné spoje, rýchliky, regionálne rýchliky a osobné vlaky," doplnil Kováč.

 

Nápor cestujúcich v období okolo Vianoc a Nového roka zažíva ZSSK pravidelne. Napríklad počas minuloročných zimných sviatkov prepravila spoločnosť takmer 1,5 milióna cestujúcich. "Z celkového počtu vtedy vypravených 22.229 vlakov malo do cieľovej stanice menej ako pätminútové meškanie 21.187 vlakov a meškanie nad päť minút zaznamenalo 1061 vlakov," vyčíslil Kováč.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies