ŽSR kladú nový optický kábel, na trati L.Lúčka-Rajec je prerušená doprava

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 17:54 • 2 min
ŽSR kladú nový optický kábel, na trati L.Lúčka-Rajec je prerušená doprava

ŽILINA - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) pokladajú oddnes do stredy 27. apríla medzi Rajeckými Teplicami a Rajcom do zeme kábel a plastovú chráničku optického kábla.

slovakia

left justify in out

Z tohto dôvodu je v tomto termíne železničná prevádzka v medzistaničnom úseku Lietavská Lúčka – Rajec prerušená a vlaky osobnej dopravy nahrádzajú autobusy. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

 

Pokladanie kábla a plastovej chráničky popri trati medzi Rajeckými Teplicami a Rajcom je podľa nej jednou z etáp stavby, v ktorej ŽSR vykonajú výmenu nadzemného vedenia za nové zemné vedenie na celej trati Žilina – Rajec. "Zároveň sa realizuje bežná údržba trate v podobe podbíjania koľaje a úpravy štrkového lôžka. Pokladanie káblových vedení v celom úseku Žilina – Rajec vykonávajú ŽSR vlastnými kapacitami, s predpokladaným finančným nákladom približne 600.000 eur," uviedla Pavliková.

 

"ŽSR žiadajú cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým dochádza v dôsledku výlukovej činnosti a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach," dodala hovorkyňa ŽSR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies