Zverejnený vyšetrovací spis leteckej tragédie vojenského špeciálu pri Hejciach si doteraz pozrelo 18-tisíc ľudí

NETKY.SK • 19 Január 2021, 12:17 • 2 min
Zverejnený vyšetrovací spis leteckej tragédie vojenského špeciálu pri Hejciach si doteraz pozrelo 18-tisíc ľudí

Od konca júla 2020 si na stránke Ministerstva obrany SR pozrelo zverejnený vyšetrovací spis leteckej tragédie vojenského špeciálu AN-24 celkovo 18-tisíc ľudí.

slovakia

left justify in out

„19. január sa pre nás stal jazvou, ktorú nezahojí ani čas a asi neexistujú slová, ktoré môžu zmierniť pretrvávajúcu bolesť blízkych z ich straty,“ uviedol Naď. Reagoval tak na výročie najväčšej leteckej tragédie Slovenska, pri ktorej pred 15 rokmi zahynulo na vrchu Borsó pri maďarskej obci Hejce 42 slovenských vojakov. Príslušníci Ozbrojených síl  sa vtedy vracali z misie KFOR v Kosove.

 

img

 

Pre pandemické opatrenie si dnes výročie tragédie pripomenul na vrchu Borsó, na ktorom je na pamiatku vztýčených 42 dubových stĺpov, iba náčelník Generálneho štábu Daniel Zmeko v úzkom kruhu generálov. Minister obrany a prezidentka a hlavná veliteľka OS SR Zuzana Čaputová si uctili pamiatku obetí v areáli rezortu pri Pamätníku zmierenia

 

img

 

 A nezabúda ani verejnosť, od 31. júla 2020, kedy sme na stránke ministerstva obrany zverejnili vyšetrovací spis tejto havárie si ho pozrelo už viac ako 18 000 ľudí," pokračoval na sociálnej sieti a spomenul fakt, že zverejnený vyšetrovací spis leteckej tragédie vojenského špeciálu AN-24 celkovo si už pozrelo toľko ľudí.

 

 

 



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona