Miloš Zeman by mal zostať pod dozorom lekárov

NETKY.SK • 18 November 2021, 20:36 • 2 min
Miloš Zeman by mal zostať pod dozorom lekárov

BRATISLAVA - Český prezident je od 10. októbra v nemocnici. Jeho stav sa postupne zlepšuje a už môže prijímať návštevy aj mimo rodiny. Odborníci sú však pri posudzovaní jeho stavu veľmi opatrní.

slovakia

left justify in out

Konzílium, ktoré vytvorili kvôli českému prezidentovi Milošovi Zemanovi, odporučilo, aby zostal v starostlivosti lekárov. Pre Českú televíziu to povedal šéf skupiny odborníkov Tomáš ZimaZároveň pripustil, že by hlava krajiny mohla na chvíľu opustiť nemocnicu a vymenovať šéfa ODS Petra Fialu za nového premiéra.

 

img

 

Zeman pritom v stredajšom rozhovore pre televíziu Nova povedal, že by ho mali prepustiť z nemocnice počas nasledujúcich dní. "Myslíme si, že prezident zatiaľ potrebuje starostlivosť, ktorú má v nemocnici, aby bol silnejší a aby sa tam zase rýchlo nevrátil. Nemám informáciu o tom, ako je zaistená starostlivosť v Lánoch," povedal Zima. Potvrdil, že ak by sa zdravotný stav pacienta výrazne zlepšil, môže podstúpiť ďalšiu liečbu doma

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA: Andrej Babiš zostal po návšteve Miloša Zemana v nemocnici prekvapený

 

Dodal, že Zemana by mohli prepustiť do domácej starostlivosti na jedeň deň alebo len popoludnie v prípade, ak bude jeho stav stabilizovaný. "Či to bude v Lánoch alebo na Pražskom hrade, napríklad v súvislosti s ceremoniálnymi úkonmi, je to, samozrejme, možné," dodal odborník. 

 

 

Hovorca prezidenta Jiří Ovčáček v stredu povedal, že Zemana zrejme prepustia už v najbližších dňoch. Hovorkyňa Ústrednej vojenskej nemocnice Jitka Zinke v stredu vyhlásila, že o dátume prepustenia zatiaľ nediskutovali. 

 

Zemana preložili v pondelok na lôžko dlhodobej starostlivosti, aby mohol prijímať návštevy aj mimo rodiny. Túto možnosť už využili odchádzajúci český premiér Andrej Babiš alebo slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. 

 

Možno vás zaujme: Zuzana Čaputová navštívila Miloša Zemana. Priniesla mu darček

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona