Pri Svinici došlo 2. apríla k dopravnej nehode, ktorej bol účastníkom aj Marek Eštok

NETKY.SK • 3 Apríl 2024, 20:00 • 2 min
Pri Svinici došlo 2. apríla k dopravnej nehode, ktorej bol účastníkom aj Marek Eštok

V utorok večer, 2. apríla, došlo k dopravnej nehode pri obci Svinica v okrese Košice-okolie. V jednom z vozidiel, ktoré sa zrazili, bol prítomný Marek Eštok, štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky.

slovakia

left justify in out

Podľa polície došlo k zrážke troch vozidiel na ceste I/19 medzi obcami Košický Klečenov a Svinica, v dôsledku ktorej utrpelo zranenia osem ľudí.

"Motorové vozidlo BMW je vo vlastníctve MZVEZ SR. V čase nehody sa v ňom nachádzali tri osoby, pričom jednou z nich bol štátny tajomník MZVEZ, ktorý sa vracal z pracovného rokovania na Mestskom úrade (MsÚ) v Michalovciach," uviedol komunikačný odbor rezortu diplomacie. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je podľa ministerstva možné poskytnúť viac informácií.

Ako uviedla polícia, podľa doterajších zistení vodič vozidla značky BMW zrejme neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky.

„Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania nesprávne predchádzal iné vozidlo, narazil prednou časťou svojho vozidla do ľavej prednej časti vozidla zn. Škoda Superb, ktoré v tom čase jeho vodič viedol v smere od obce Svinica na obec Košický Klečenov,“ uvádza polícia s tým, že rovnako narazil i do vozidla značky VW Golf, ktoré smerovalo z Košického Klečenova do Svinice.

Všetky tri vozidlá, v ktorých sa celkovo nachádzalo osem osôb, skončili následne mimo cesty.

„Štyri osoby sa nachádzali vo vozidle zn. VW, z nich, podľa predbežnej lekárskej správy, tri osoby utrpeli zranenia s predpokladanou dobou liečenia a práceneschopnosti do 7 dní a jedna osoba zranenia, ktoré si predbežne vyžiadajú viac ako 42-dňovú dobu liečenia a práceneschopnosti,“ priblížili policajti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: TASR, SITA, Foto: Facebook / Polícia SR - Košický kraj
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies