Variant Delta plus vyhlásili v Indii za znepokojujúci variant

NETKY.SK • 23 Jún 2021, 13:38 • 2 min
Variant Delta plus vyhlásili v Indii za znepokojujúci variant

INDIA - India vyhlásila nový variant koronavírusu známy ako delta plus za variant znepokojenia. V krajine dosiaľ zaznamenali najmenej 22 prípadov tohto variantu, informuje na svojej webstránke televízia al-Džazíra s odvolaním sa na ministerstvo zdravotníctva.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prípady evidujú v štátoch Maháráštra, Madhjapradéš a Kérala. Variant Delta plus vykazuje zvýšenú prenosnosť, uviedol rezort s tým, že daným štátom nariadil zvýšiť testovanie.

 

img

 

Prečítajte si: India zaočkovala počas jedného dňa rekordných 8 miliónov ľudí


Variant Delta plus, označovaný ako AY.1, po prvý raz zaznamenali v Európe a vznikol v dôsledku mutácie variantu delta (B.1.617.2), ktorý po prvý raz identifikovali v Indii a pripisujú ho prudkej druhej vlne vírusu v krajine. Odborníci varujú, že Delta plus by mohol v juhoázijskej krajine vyvolať tretiu vlnu ochorenia COVID-19.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: Na Slovensku potvrdili ďalší prípad delta variantu. Doniesla si ho osoba, ktorá pricestovala z Petrohradu

 

Na základe nedávnych zistení organizácie INSACOG (indické konzorcium SARS-CoV-2 Genomic Consortia) varovalo ministerstvo zdravotníctva Maharashtra, Keralu a Madhya Pradesh, pokiaľ ide o variant Delta COVID-19, ktorý sa nachádza v týchto štátoch,“ informovalo ministerstvo.


India v stredu oznámila denný prírastok 50 848 nových infekcií koronavírusom a 1 358 úmrtí. Celkovo v krajine už evidujú viac ako 30 miliónov infekcií a 390 660 úmrtí. Situácia sa mierne zlepšila. "Ak v súčasnosti existujú nejaké dobré správy v Indii, je to tak, že druhá vlna, ktorá zaznamenala viac ako 180 000 úmrtí, väčšinou v apríli a máji, sa zmiernila a počet prípadov klesol," uviedla Elizabeth Puranam z indického zdravotníckeho úradu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies