Zrážka vlakov si vyžiadala mŕtvych a desiatky zranených

NETKY.SK • 7 Júl 2020, 23:40 • 2 min
Zrážka vlakov si vyžiadala mŕtvych a desiatky zranených

V Českej republike sa dnes popoludní v Karlovarskom kraji zrazili dva osobné vlaky. Podľa doterajších neoficiálnych informácií je zranených 20 až 30 ľudí.

slovakia

left justify in out

Záchranári najprv potvrdili, že zomreli najmenej traja ľudia, následne počet o jednu obeť znížili. Prípad sa stal o 15:10 približne 600 metrov od stanice v obci Pernink.

 

Zatiaľ sa nevie presný počet zranených 
Hovorca krajských hasičov Martin Kasal uviedol, že vlaky sa zrazili čelne a trať uzatvorili. Jeden z vlakov išiel z Karlových Varov do nemeckého Johanngeorgenstadtu, druhý išiel v opačnom smere. 

 

Hovorca krajskej záchrannej služby Radek Hes objasnil, že na miesto vyšlo celkovo desať posádok z dvoch krajov a aktivovali aj dva vrtuľníky. Zároveň potvrdil informácie o troch mŕtvych.

Záchranári zatiaľ nepoznajú presný počet zranených. Reportér MF DNES z miesta hlásil približne 30 zranených. "Ľudia z miesta nehody odchádzajú smerom k najbližšej stanici v Perninku, a to po koľajisku i cez les. Je to veľmi neprístupný terén," povedal Hes.

 


Ako dodal, záchranná služba vyhlásila prvý stupeň mimoriadnej udalosti. O pomoc požiadala aj hasičov, ktorí majú k dispozícii evakuačný autobus. Hovorca Karlovarskej krajskej nemocnice uviedol, že v súvislosti s očakávaným mimoriadnym veľkým počtom zranených vyhlásili takzvaný traumaplán.

Na miesto nehody idú generálny riaditeľ Správy železníc Jiří Svoboda a minister priemyslu a dopravy Karel Havlíček, ktorý na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter vyjadril súcit s obeťami a úprimnú sústrasť ich rodinám.
 

Prezidentka zaslala sústrastný telegram

Prezidentka Zuzana Čaputová zaslala sústrastný telegram českému prezidentovi Milošovi Zemanovi v súvislosti s utorkovou zrážkou vlakov v Česku. O tom informoval jej hovorca Martin Strižinec. 

 

 

"So zármutkom som prijala správu o obetiach na životoch a desiatkach zranených, ktoré spôsobila zrážka dvoch osobných vlakov v okrese Karlove Vary," uviedla prezidentka. Českej hlave štátu a pozostalým vyjadrila úprimnú sústrasť a zraneným popriala skoré uzdravenie.

 

K nehode došlo v utorok po tretej hodine poobede medzi stanicou Nové Hamry a dopravňou Pernink. Zomreli dvaja ľudia, približne 20 ďalších utrpelo zranenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona