Chcel byť najmladšou osobou, ktorá prepláva Tichý oceán: Muž bol nájdený v ručne vyrobenom člne, následne ho zachránila výletná loď

NETKY.SK • 7 Október 2023, 21:46 • 2 min
Chcel byť najmladšou osobou, ktorá prepláva Tichý oceán: Muž bol nájdený v ručne vyrobenom člne, následne ho zachránila výletná loď

Ale vyhlásenie na jeho webovej stránke uviedlo, že v stredu "neočakávane veľká vlna... prenikla cez hlavný vstup a zaplavila kabínu". Toto ho prinútilo aktivovať núdzový alarm, na základe čoho vzlietlo z Noumea na Novom Kaledónii francúzske lietadlo, ktoré ho nakoniec našlo približne sto náutických míľ na juhozápad od Luganville na Vanuatu.

slovakia

left justify in out

Tom Robinson, 24-ročný muž z Brisbane, začal svoju osemtisíc míľ dlhú cestu vo svojom člne s názvom 'Maiwar' z pobrežia Peru v júli minulého roka a mal doraziť do Cairns v decembri. V stredu aktivoval svoj núdzový alarm v blízkosti pacifických ostrovov Vanuatu.

 

Najmladšia osoba, ktorá prepláva Tichý oceán?

 

Muž, ktorý sa pokúšal stať sa najmladšou osobou, ktorá prepláva Tichý oceán v ručne vyrobenom člne, musel byť zachránený výletnou loďou potom, čo jeho čln prevrátilo.

Tom Robinson, 24-ročný muž z Brisbane, Austrália, začal svoju osemtisíc míľ dlhú cestu vo svojom člne s názvom 'Maiwar' z pobrežia Peru v júli minulého roka a mal doraziť do Cairns v decembri.

 

Neočakávaná vlna zaplavila kabínu

 

 

Ale vyhlásenie na jeho webovej stránke uviedlo, že v stredu "neočakávane veľká vlna... prenikla cez hlavný vstup a zaplavila kabínu".
Toto ho prinútilo aktivovať núdzový alarm, na základe čoho vzlietlo z Noumea na Novom Kaledónii francúzske lietadlo, ktoré ho nakoniec našlo približne sto náutických míľ na juhozápad od Luganville na Vanuatu.

Po tom, ako ho lietadlo našlo, loď P&O cruise odbočila z plánovanej trasy, aby ho zachránila, pričom ho našla nahého na streche obrátenej lode.
Vyhlásenie uvádza:"V tme lietadlo spozorovalo Toma, ktorý stál na streche obrátenej lode Maiwar.
"Následne loď Pacific Explorer urobila odbočku z plánovanej trasy, aby zachránila nahého Mahutu [Toma], ktorý vyliezol na palubu pomocou lana."

 

Záchranári siahli "na dno svojich síl"

 

Vyhlásenie potvrdilo, že mu bola poskytnutá lekárská starostlivosť, ale"znel dobre" po telefonickom hovore so svojou rodinou 13 hodín po záchrane.
Dodalo: "Ďakujeme úprimne austrálskym, novokaledónskym a vanuatským orgánom, ktoré mali všetci dôležité úlohy pri jeho záchrane; a kapitánovi a posádke Pacific Explorer, ktorí doslova siahli na dno svojich síl, aby vyzdvihli Toma."

 

Preklad textu news.sky.com



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: Instagram/Tom Robinson, text: news.sky.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies