Zranený Kucka ešte dva týždne mimo, vo štvrtok späť do Milána

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 22:45 • 2 min
Zranený Kucka ešte dva týždne mimo, vo štvrtok späť do Milána

SENEC - Slovenský futbalový reprezentant Juraj Kucka sa síce objavil v 27-člennej nominácii na blížiace sa medzištátne prípravné stretnutia v Trnave proti Lotyšsku (25. 3.) a v Dubline s domácim Írskom (29. marca), do zápasov však pre svalové zranenie nezasiahne.

slovakia

left justify in out

Tréner A-tímu SR Ján Kozák chcel mať pohromade počas úvodného tohtoročného zrazu všetkých stabilných členov kádra a stredopoliar talianskeho tímu AC Miláno patrí k oporným pilierom slovenského národného tímu, ktorý sa v lete premiérovo predstaví na majstrovstvách Európy vo Francúzsku.

 

"Som tu len na tri dni. Vo štvrtok musím odcestovať zasa naspäť do milánskeho klubu," referoval zástupcom médií na pondelňajšom popoludňajšom zraze reprezentácie SR v Senci 29-ročný Juraj Kucka (nar. 26. februára 1987), ktorý na margo svojho zdravotného stavu poznamenal: "Počas nedávneho tréningu som začal cítiť bolesť v zadnom stehennom svale. Potom som to ešte skúšal na rozcvičke, ale bolelo ma to a nechcel som riskovať. Následne som sa podrobil magnetickej rezonancii, ktorá zistila nález. Momentálne som na tom tak, že ešte asi dva týždne musím byť mimo tréningového procesu. Až do lekárskej kontroly, ktorá sa uskutoční približne o sedem či desať dní. Uvidím potom, či sa to zahojilo alebo je potrebný ešte nejaký čas na zotavenie. Škoda, rád by som pomohol chalanom na trávniku. Zranenia sa však vo futbale stávajú a tie svalové sú nevyspytateľné. Niekedy sval praskne a nedá sa s tým nič robiť. Asi pred rokom som mal s tým tiež problémy."

 

Bojnický rodák nevedel presne stanoviť termín, kedy sa opäť objaví v plnohodnotnej forme na trávniku. "Takéto zranenia sa nedajú a nesmú uponáhľať. Keby sa návrat urýchlil, hrozí, že by sa sval mohol zasa roztrhnúť. A to si samozrejme nikto neželá." Bývalý hráč Podbrezovej, Ružomberka, Sparty Praha a FC Janov, ktorý je od konca augusta 2015 v AC Miláno, pomohol začiatkom marca "rossoneri" k postupu cez Alessandriu do finále Talianskeho pohára. "Som rád, že hrávam, resp. mám miesto v zostave, ale vždy sa dá urobiť viac. Človek však nikdy nevie, môže sa to otočiť," vyjadril sa Kucka k svojmu účinkovaniu v klube zo San Sira.

 

Dôrazný stredopoliar, ktorý nastúpil za slovenskú reprezentáciu dosiaľ 45-krát a strelil aj štyri góly, bude spoluhráčom držať palce proti Lotyšsku. S futbalistami z tejto pobaltskej krajiny má Slovensko priaznivú bilanciu (4 zápasy: 2 víťazstvá, 2 remízy, skóre 9:5): v dosiaľ poslednom vzájomnom meraní síl 15. októbra 2013 v rámci kvalifikácie o postup na MS 2014 sa v Rige zrodila remíza 2:2, Kucka vtedy odohral 86 minút. "Určite sa musíme dobre a poctivo pripraviť na piatkový duel. Bohužiaľ bezo mňa, ja nebudem teraz k dispozícii. V Trnave to nebude proti Lotyšom ľahký zápas, ale pre mužstvo dobrá previerka," dodal Juraj Kucka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies