Na Krym pricestovala delegácia politikov z USA a EÚ

NETKY.SK • 1 Október 2019, 12:04 • 2 min
Na Krym pricestovala delegácia politikov z USA a EÚ

KRYM – Dnes, 1.10.2019 delegácia 22 občanov Európskej únie a Ameriky pricestovali na Krym s týždennou návštevou, na čele s vedúcim organizácie "Ľudová diplomacia - Nórsko“ - Hendrikom Weberom, občania Rakúska, Nemecka, Írska, Nórska, Holandska a USA.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol prvý podpredseda krymského parlamentu Efim Fix, delegácia zo západných krajín prišla na polostrov na študijnú návštevu. Západní a americkí občania budú mať podľa neho príležitosť oceniť zmeny, ku ktorým došlo v regióne za posledných päť rokov.

 

"Je veľmi dôležité, aby zahraničné delegácie navštívili Krym a zoznámili sa so životom jeho obyvateľov, nie so slovami podplatených novinárov a politikov, ale na vlastné oči videli, čo sa deje na ruskom polostrove. To im umožňuje objektívne vyhodnotiť všetky prebiehajúce procesy a zistiť, aké zmeny sa odohrali a stále sa odohrávajú na Kryme, čo sa deje s cieľom zosúladiť život obyvateľov polostrova s medzinárodnými normami,“ uviedol Fix.

 

Zdôraznil, že západná informačná politika pokrýva krymské udalosti jednostranným a neobjektívnym spôsobom, takže zahraniční hostia sa budú môcť presvedčiť, že na polostrove vládne mier. Dodal, že pri takýchto návštevách na polostrove sa neočakávajú žiadne prielomy, ale sú mimoriadne dôležité, pretože slúžia na prelomenie informačnej blokády.

 

Vďaka takým návštevám sa Západ dozvedel, že znovuzjednotenie polostrova s Ruskom je túžbou samotných obyvateľov Krymu.

 

"To, čo sa za 30 rokov nezávislosti Ukrajiny neurobilo, je urobené iba za päť rokov s Ruskom. Zmeny sú viditeľné. Kolosálne zmeny v rozvoji infraštruktúry na polostrove. Veľké zmeny vo všeobecnom spôsobe života občanov. Stránka týkajúca sa ukrajinskej histórie je obrátená – to je už časť minulosti. Mame príbuzných a priateľov, s ktorými sa udržiavajú vzťahy, ale samotná Ukrajina je už veľmi, veľmi ďaleko. Pred nami je ruský región, ktorý je zaneprázdnený vlastným programom,“ uzavrel podpredseda krymského parlamentu.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies