Ako dopadlo rokovanie Eduarda Hegera s nemeckými firmami na SR?

NETKY.SK • 15 November 2021, 21:16 • 2 min
Ako dopadlo rokovanie Eduarda Hegera s nemeckými firmami na SR?

BRATISLAVA - Premiér podnikateľom priblížil chystané vládne reformy a vypočul si problémy, s ktorými sa spoločnosti stretli na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Nemecké firmy sú pre slovenskú ekonomiku životne dôležité. Slovensko spájajú s Nemeckom silné hospodárske väzby. V pondelok to počas videokonferencie s nemeckými podnikateľmi pôsobiacimi na Slovensku uviedol premiér Eduard Heger (OĽAaNO).

 

obrazok

 

Predseda vlády ich informoval aj o prioritách svojho kabinetu a taktiež o plánovaných reformách. "Nemeckým partnerom som predstavil našu reformu zdravotníctva, ktorá bola minulý týždeň schválená v prvom čítaní v parlamente, reformu súdnictva, ale aj reformu vysokých škôl a vzdelávania," priblížil.

 

Prečítajte si tiež: REPORTÁŽ: Igor Matovič predstavil 2. časť daňovo-odvodovej reformy. Čo prinesie?

 

Témou diskusie boli aj kroky, ktoré vláda prijíma na odstraňovanie zbytočnej byrokracie a na zjednodušenie podnikania na Slovensku. Myslí si, že pre investorov a zamestnávateľov sú dôležité stabilné a predvídateľné prostredie, ale aj úrady, ktoré poskytujú kvalitné služby. Komunikáciu s firmami považuje za dôležitú. Avizoval, že ambíciou Slovenska je investovať do vzdelávania, ktoré je bližšie k praxi a vytvára zamestnancov pre trh práce a spĺňa aj očakávania firiem.

 

img

 

Nemeckí zamestnávatelia zasa poukázali na problémy pri získavaní nových kvalifikovaných pracovníkov. Heger reagoval, že vláda problematiku nedostatku pracovnej sily rieši. Prijať plánuje opatrenia na zamestnanie dlhodobo nezamestnaných.

 

Možno vás zaujme: EÚ rozšíri sankcie voči Bielorusku. Korčok ich považuje za nevyhnutné

 

Podnikatelia tiež dodali, že Slovensko v rámci automobilového priemyslu patrí medzi "top 10 partnerov" Nemecka. "Automobilový priemysel je chrbticou našej ekonomiky. Výskum, vývoj a elektromobilita je budúcnosť a my musíme udržať krok s ostatnými krajinami," uzavrel Heger.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies