Turkménsky prezident chce krajinu zbaviť fajčenia do roku 2025

NETKY.SK • 8 Jún 2023, 17:30 • 2 min
Turkménsky prezident chce krajinu zbaviť fajčenia do roku 2025

AŠCHABAD - Turkménsko vo štvrtok spustilo rozsiahlu kampaň proti fajčeniu, oznámil to prezident Serdar Berdymuchamedov. Cieľom je úplne sa zbaviť fajčenia tabaku do roku 2025.

slovakia

left justify in out

Turkménsky prezident uviedol, že "nekompromisný" boj proti fajčeniu zahŕňa zásah proti "ilegálnemu dovozu tabakových výrobkov a ich predaju, vrátane vodných vajok a elektronických cigariet". Informovali o tom štátne médiá. Turkménsko už zakázalo reklamu na tabakové výrobky a fajčenie na verejných miestach. Cigarety sa tiež predávajú iba v štátnych obchodoch.

 

Turkménska štátna televízia vo štvrtok informovala, že zhruba 20 ľudí zatkli na hraniciach, pretože do krajiny pašovali tabak, vodné fajky a elektronické cigarety. Serdar Berdymuchamedov povedal, že "prísne pokarhal" vedúceho turkménskej colnej služby za nedostatočný výkon jeho funkcie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies