Česká legenda, ktorá sa stala v Chelsea najlepším brankárom sveta, opäť mieri medzi tri žrde

NETKY.SK • 14 December 2020, 08:46 • 2 min
Česká legenda, ktorá sa stala v Chelsea najlepším brankárom sveta, opäť mieri medzi tri žrde

Po vyše roku a pol si v súťažnom stretnutí opäť zachytá bývalý český futbalový reprezentant Petr Čech. Ako informoval web idnes.cz s odvolaním sa na server The Athletic, 38-ročný rodák z Plzne by mal v pondelok nastúpiť v drese rezervy anglického klubu FC Chelsea v stretnutí s Tottenhamom Hotspur.

slovakia

left justify in out

Koniec pred dvomi sezónami 
Čech súťažne nebol v akcii od 29. mája minulého roka, keď stál v bránke Arsenalu Londýn vo finále Európskej ligy 2018/2019 práve proti Chelsea (1:4). Po tomto zápase oficiálne ukončil hráčsku kariéru a vrátil sa do štruktúr klubu zo Stamford Bridge, ktorého farby predtým hájil 11 rokov (2004-2015).

 

img

 

Zvyšní brankári majú nabitý program 
V stretnutiach tzv. Premier League 2 môžu podľa pravidiel nastúpiť až štyria hráči starší ako 23 rokov. Čech tak dostane prednosť pred fínskym mladíkom Lucasom Bergströmom, ktorý v sobotu odchytal duel za mužstvo do 18 rokov, v klube však nechcú, aby nastúpil druhýkrát v priebehu 48 hodín.

 

 

Devätnásťročný chorvátsky gólman Karlo Žiger sa zasa momentálne pripravuje s "áčkom" a ak by nastúpil za rezervu, musel by následne absolvovať test na koronavírus. Práve na súčasnú situáciu s pandémiou koronavírusu v FC Chelsea prezieravo zareagovali už počas leta, keď športového riaditeľa Čecha dopísali pre prípad núdze na súpisku pre Premier League.

 

 

Predpovedal to už koncom leta 

"V súčasnosti máme brankárov dosť, ale človek nikdy nevie. Pravdepodobnosť, že pôjdem do bránky, je malá, ale môžu sa nám niektorí hráči zraniť, iní sa budú musieť pre COVID-19 izolovať a v dnešných dňoch, keď máme naozaj veľa zápasov, tento variant môže nastať," vysvetlil vtedy Čech, ktorý od augusta pravidelne trénuje s brankárskou skupinou A-tímu. V nej sa nachádzajú Édouard Mendy, Kepa Arrizabalaga, Willy Caballero a spomenutý talent Žiger.

 

Obul už aj korčule

Počas minuloročnej jesene Čech zaujal aj netradičným "skokom" na hokej, keď si dokonca v Anglicku zachytal v drese Guildfordu Phoenix.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies