Česká legenda Škwor zavíta na Slovensko v rámci narodeninového turné

NETKY.SK • 9 August 2023, 08:53 • 2 min
Česká legenda Škwor zavíta na Slovensko v rámci narodeninového turné

Bratislava-Fanúšikovia tvrdej hudby si na jeseň vychutnajú legendu "od susedov"

slovakia

left justify in out

Prívrženci metalu a hard rocku budú mať sviatok. Na Slovensko zavíta česká kapela ŠKWOR. Hudobná legenda sa svojim fanúšikom predstaví v rámci narodeninových osláv.

 

Začiatky tejto formácie siahajú do roku 1998, kedy začali vystupovať pod názvom Skwar.  Ich prvý album s názvom Mayday vyšiel v roku 2000. Kapela vystupovala na rôznych festivaloch a absolvovala množstvo koncertov. Úspešná česká kapela ŠKWOR prešla viacerými zmenami v zoskupení a nahrala množstvo ďalších piesni a CD. Na hudobnej scéne pôsobia 25 rokov. Na jeseň vystúpia aj na Slovensku.

 

Fanúšikovia sa môžu tešiť na najväčšie hity i na najnovšie skladby z pripravovaného albumu Sobě věrnej, ktorý uzrie svetlo sveta v októbri. TASR o tom informovala PR manažérka Adriana Nievelt. Celých 25 rokov na scéne, nespočetné množstvo vystúpení a vypredaných koncertov vo všetkých najväčších českých kultúrnych stánkoch od legendárnej Veľkej Lucerny až po O2 Arénu. 

Desiatky miliónov pozretí na YouTube, desať radových albumov a početná zbierka zlatých a platinových platní, to je obdivuhodná bilancia doterajšej úspešnej kariéry energickej českej rockovej kapely, ktorá tento rok oslavuje okrúhle narodeniny. V rámci štvrťstoročia svojej existencie privezie svoju koncertnú šou v novembri aj na Slovensko.

 

Fanúšikovia sa môžu tešiť tiež na úplné novinky z pripravovaného nového albumu Sobě věrnej, ktorý vychádza v októbri. Ako je u partie okolo frontmana Petra Hrdličku dobrým zvykom, živé vystúpenia sú vyladené do najmenších detailov od svetiel a zvuku cez pyrotechnické efekty až po dizajn pódia, pôsobivú scénu a celkovú produkciu na svetovej úrovni v rámci svojho žánru.

 

Slovenské turné kapely sa začne 3. novembra vo Zvolene a skončí 2. decembra v Žiline. Kapela zavíta do šiestich slovenských miest, okrem Zvolena a Žiliny zahrá aj v Nitre, Košiciach, Bratislave a Trenčíne. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies