Vrahovi Johna Lennona po 11. raz zamietli žiadosť o podmienečné prepustenie

NETKY.SK • 27 August 2020, 07:42 • 2 min
Vrahovi Johna Lennona po 11. raz zamietli žiadosť o podmienečné prepustenie

ALBANY - Na doživotie odsúdenému vrahovi speváka a hudobníka Johna Lennona Markovi Davidovi Chapmanovi už po 11. raz zamietli žiadosť o podmienečné prepustenie z väzenia. V stredu o tom informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Medzičasom 65-ročný Chapman zastrelil člena britskej skupiny Beatles Johna Lennona 8. decembra 1980 pred obytným domom v newyorskej štvrti Manhattan, kde hudobník býval.

 

Stalo sa tak krátko na to, ako stretol Lennona, od ktorého si nechal podpísať platňu Double Fantasy.

 

Chapman, fanatický Lennonov obdivovateľ, sa k vražde priznal a hoci znalecký posudok potvrdil jeho psychické ochorenie. V roku 1981 ho odsúdili na doživotie.

 

 

Po prvý raz mohol požiadať o podmienečné prepustenie po 20 rokoch. V minulosti sa vyjadril, že za svoj čin pociťuje každým rokom "stále viac a viac hanby," pripomína AP.

 

"Pamätám si, čo som si vtedy pomyslel - teraz už máš tú platňu. Pozri sa na ňu, podpísal ju, tak choď domov. Nebolo však možné, aby som len tak išiel domov," vyjadril sa v roku 2018 pred komisiou rozhodujúcou o podmienečných prepusteniach.

 

Lennonov vrah môže o podmienečné prepustenie opäť požiadať najskôr o dva roky - v auguste 2022.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies