Zotavovanie ruskej ekonomiky z krízy je pomalé

NETKY.SK • 28 Marec 2012, 06:52 • 2 min
Zotavovanie ruskej ekonomiky z krízy je pomalé

Zotavovanie ruskej ekonomiky z krízy je pomalé - Svet Oživenie hospodárstva v Rusku je relatívne slabé a úroveň investícií neadekvátna, uvádza sa v aktuálnej správe Svetovej banky (SB) o ruskej ekonomike. Banka vyzvala Moskvu, aby urýchlila štrukturálne r

slovakia

left justify in out

img

Oživenie hospodárstva v Rusku je relatívne slabé a úroveň investícií neadekvátna, uvádza sa v aktuálnej správe Svetovej banky (SB) o ruskej ekonomike. Banka vyzvala Moskvu, aby urýchlila štrukturálne reformy, ktoré by zlepšili zlé investičné prostredie.
      Ruská ekonomika pokračuje podľa SB v raste, pričom jeho tempo by tento rok malo dosiahnuť 3,5 % po 4,3 % vlani. Banka však tvrdí, že zotavovanie hospodárstva z finančnej krízy, ktorá ekonomiku zasiahla v roku 2008, je pomalé. "Zotavovanie z krízy je zatiaľ pomerne pomalé," uviedol hlavný ekonóm SB pre Rusko Kaspar Richter.
      Podľa správy ruskej ekonomike trvalo 13 kvartálov, než sa jej výkon vrátil na predkrízovú úroveň - tam sa dostala až na konci roka 2011. To je dvojnásobok v porovnaní s predchádzajúcou finančnou krízou, ktorá Rusko zasiahla v roku 1998. Podľa SB je oživovanie tiež pomalé v porovnaní s ostatnými krajinami.
      Úroveň ruského hrubého domáceho produktu (HDP) je aktuálne asi o 20 percentuálnych bodov nižšia v porovnaní s rastovými prognózami vypracovanými pred krízou. Táto medzera je najväčšia spomedzi všetkých 37 ekonomík, ktoré hodnotila SB. Hlavnou príčinou je pomalé oživovanie investícií.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies