VIDEO Zosuvy pôdy v Bangladéši si vyžiadali už najmenej 48 obetí

NETKY.SK • 13 Jún 2017, 12:10 • 2 min
VIDEO Zosuvy pôdy v Bangladéši si vyžiadali už najmenej 48 obetí

DHÁKA - Pri zosuvoch pôdy, ktoré spôsobili nepretržité dažde v troch provinciách na juhovýchode Bangladéša, zomrelo najmenej 28 ľudí.

slovakia

left justify in out

K ničivým zosuvom pôdy došlo v troch hornatých oblastiach krajiny. Najviac obetí, minimálne 26, podľa agentúry AP hlásili z regiónu Rángámáti, 12 z Čitágáonu a desať z Bándarabánu.

 

 

Záchranárom sa stále nepodarilo dostať do mnohých odľahlých oblastí, takže počet obetí môže ešte vzrásť."Zatiaľ zomreli dvaja dôstojníci, dvaja vojaci a ďalší dvaja sa pri incidente stratili," uviedol v telefonickom rozhovore .

 

Záchranné práce už začali, ale do niektorých odľahlých oblastí je náročné sa dostať, uviedol Reaz Ahmed z bangladéšskeho Ústavu pre zvládanie katastrof. "Počet obetí sa môže ešte zvýšiť, keďže mnoho oblastí ostáva odrezaných od sveta," dodal.

Bangladéš trápia cyklóny každoročne od apríla do decembra. V máji minulého roka zasiahol cyklón Roanu južné pobrežie krajiny, pričom zomrelo 20 ľudí a ďalších 500.000 muselo ujsť zo svojich domovov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies