Firma Dedoles má problémy, požiadala o pomoc

NETKY.SK • 27 Máj 2022, 12:57 • 2 min
Firma Dedoles má problémy, požiadala o pomoc

BRATISLAVA - Spoločnosť Dedoles čelí po expanzii a investíciách v uplynulých rokoch problémom s dostatkom hotovosti. Firma prijala racionalizačné opatrenia, pripravila ozdravný plán a požiadala súd o ochranu pred veriteľmi a o umožnenie reštrukturalizácie.

slovakia

left justify in out

V piatok o tom informovala PR manažérka spoločnosti Jana Galera Matúšová. 

 

„Realizácia reštrukturalizačného plánu za podpory a spolupráce veriteľov je najlepšou alternatívou nielen pre samotnú firmu, ale najmä jej zamestnancov, dodávateľov, obchodných partnerov a zákazníkov,“ uviedla spoločnosť. Firma nie je dočasne schopná splácať včas svoje záväzky napriek tomu, že v tomto roku generuje miliónové mesačné tržby na trhoch v 21 krajinách.

 

 

V roku 2020 firma vykázala podľa portálu FinStat tržby necelých 50 miliónov eur a zisk 3,4 milióna eur. Firma sa pripravovala na ambiciózny rastový program. Počas uplynulého roka zásadným spôsobom zvýšila počet zamestnancov a investovala do marketingu a budovania značky, do informačných systémov a najmä do poloautomatizovaného nového skladu.

 

Prečítajte si tiež: V Maďarsku natankujú lacnejšie už len domáci. Zahraničné autá majú smolu!

 

Zámery spoločnosti však nevyšli. Pre pokles trhu, vojnu na Ukrajine a všeobecnú neistotu spotrebiteľov z rastúcej inflácie k očakávanému rastu neprišlo.

 

„V Dedolese sa nám za desať rokov podarilo vybudovať unikátny biznis model, ktorý je schopný reagovať na aktuálne potreby zákazníka, stali sme sa tak najväčším slovenským e-shopom. To, že náš model funguje dobre, dokazujú nielen finančné ukazovatele v uplynulých rokoch, ale aj to, že napriek zložitým časom sme stále schopní generovať tržby, expandovať a predávať naše produkty v 21 krajinách. Dedoles preto potrebuje iba získať čas na ozdravenie, na čo chceme využiť dostupné legislatívne nástroje. Nehľadáme cestu ako odpísať naše dlhy, ale práve naopak, chceme splatiť naše záväzky,“ priblížil riaditeľ spoločnosti Jaroslav Chrapko.

 

 

Súčasťou reštrukturalizačného procesu je aktívny predaj tovaru. Dedoles má skladové zásoby, hodnota ktorých podľa firmy z pohľadu očakávaných tržieb prevyšuje existujúce záväzky. Predaj tak naďalej prebieha bez prerušenia a naskladnený tovar spoločnosť distribuuje svojim zákazníkom.

 

„Realizácia ozdravného plánu za podpory a spolupráce veriteľov je cestou k tomu, aby sa firma vrátila na rastovú krivku a postupne boli záväzky splatené,“ dodal Chrapko.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona