Gucci začne šiť rúška a zdravotnícke kombinézy

NETKY.SK • 27 Marec 2020, 19:28 • 2 min
Gucci začne šiť rúška a zdravotnícke kombinézy

Vedenie francúzskej luxusnej skupiny Kering sa rozhodlo pomôcť v boji proti šíreniu koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Okrem toho, že objednalo z Číny tri milióny masiek pre francúzske zdravotníctvo, upravilo tiež pásové linky značky Gucci na výrobu rúšok a zdravotníckych kombinéz.

 

Na módnom poli sa objavil ďalší veľký hráč, ktorý chce pomôcť zvrátiť koronavírovusovú pandémiu. Vedľa skupiny LVMH, ktorá združuje napríklad módne značky Louis Vuitton, Loewe či Fendi, sa do boja zapojil aj francúzsky konglomerát Kering, pod ktorý spadajú značky ako Gucci, Yves Saint Laurent, Balenciaga či Bottega Veneta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Gucci (@gucci),

 

Podľa Business of Fashion - finálne rozhodnutie padlo na základe slov talianskeho premiéra Giuseppe Conteho, ktorý v nedeľu 22. marca vyhlásil, že v Taliansku budú uzavreté všetky primárne nepodstatné továrne.

 

Výrobca najluxusnejších parfémov pomôže s výrobou dezinfekcie na ruky

 

Pomôžu viaceré slávne značky

Vedenie skupiny Kering sa preto rozhodlo, že svoje továrne v Taliansku využije na výrobu rúšok a zdravotníckych kombinéz, pričom plán je dostať do obehu milión rúšok a 55 000 kombinéz. Rovnaký plán platí aj pre továrne značiek Balenciaga a Yves Saint Laurent vo Francúzsku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa SAINT LAURENT (@ysl),

 

Skupina Kering tiež objednala tri milióny chirurgických rúšok z Číny pre francúzske zdravotníctvo, ktoré sa potýka s ich akútnym nedostatkom v súvislosti s koronavírusovou pandémiou, a poskytla finančný dar súkromnej francúzskej neziskovej organizácii na podporu výskumu choroby Covid-19.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies