Sezóna v NBA prerušená, v Utahu sa nakazil koronavírusom už druhý hráč

NETKY.SK • 12 Marec 2020, 16:54 • 2 min
Sezóna v NBA prerušená, v Utahu sa nakazil koronavírusom už druhý hráč

USA - Vedenie zámorskej basketbalovej súťaže NBA sa rozhodlo od štvrtka do odvolania prerušiť ligu. K opatreniu pristúpilo po pozitívnom teste na koronavírus u jedného z hráčov Utahu Jazz. Nakazení sú už dvaja hráči základnej päťky.

slovakia

left justify in out

Prerušenie sezóny 

NBA odložila program po stredajších zápasoch, duel Oklahomy City s Utahom dokonca zrušili tesne pred začiatkom, keď zistili výsledky testov nakazeného hráča, ten sa na palubovke nenachádzal. Jazz v stanovisku odmietli potvrdiť, či ide o Rudyho Golberta, uviedli, že hráča pôvodne testovali na chrípku, vyšetrenie ju však nepreukázalo, rozvoj symptómov potom poukázal na možnosť ochorenia COVID-19. Sám hráč bol z toho pred novinármi v šoku.

 

 

Druhý nakazený hráč NBA

Pred niekoľkými chvíľami sa však dostala do médii informácia, že z mužstva Utahu Jazz sa koronavírusom nakazil už aj Donovan Mitchell, jedna z najväčších hviezd tímu a dokonca v minulom roku najlepší športovec amerického štátu Utah.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Donovan Mitchell (@spidadmitchell),

 

Vyjadrenie trénera Miami 

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v stredu uviedla, že ochorenie COVID-19, ktoré je spôsobené novým koronavírusom, sa už dá považovať za pandémiu. V USA evidujú 1329 prípadov, celosvetovo sa nákaza rozšírila do 124 krajín, počet chorých je viac ako 126-tisíc, 4634 ľudí zomrelo. "Liga reagovala správne a adekvátne situácii. Teraz nám neostáva nič iné ako monitorovať vývoj udalostí," uviedol tréner Miami Erik Spoelstra.

 

img

 

Reakcie hviezd NBA

"Rušíme športové podujatia, zatvárame školy, ľudia pracujú z domu. Čo ale naozaj potrebujeme zrušiť, je rok 2020! Boli to zatiaľ tri veľmi ťažké mesiace. Boh nám žehnaj, aby sme ostali v bezpečí," vyjadril sa LeBron James. 

 

img

 

"Rok 2020, to nie je možné. Túto situáciu ani nemám s čím porovnať. Treba to vydržať. Starajte sa o seba aj o ľudí okolo vás. Basketbal tu raz opäť bude, ale nateraz chráňte sami seba a ostaňte v bezpečí," predostrel Stephen Curry.  

 

img

 

Basketbal sa nikde v USA nehrá

NBA prerušila ligu v rovnaký deň, ako sa rozhodli odložiť zápasy v univerzitnej lige. Ešte skôr k tomu pristúpila aj Ivy League združujúca najprestížnejšie univerzity na východnom pobreží USA.

 

"Odporúčame obmedziť množstvo ľudí v publiku, najlepšie uzavrieť štadióny. Všade, kde sa koncentruje viacero osôb vzniká vyššie riziko rozšírenia choroby," uviedol pred americkým senátom doktor Anthony Fauci, riaditeľ Národného inštitútu alergií a infekčných chorôb.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies