Zomrela Adele Mailerová, bývalá manželka spisovateľa Normana Mailera

NETKY.SK • 24 November 2015, 06:44 • 2 min
Zomrela Adele Mailerová, bývalá manželka spisovateľa Normana Mailera

NEW YORK - Adele Moralesová Mailerová, herečka a maliarka, predovšetkým však známa ako bývalá manželka amerického spisovateľa Normana Mailera, zomrela v nedeľu vo veku 90 rokov v newyorskej nemocnici.

slovakia

left justify in out

Oznámila to v pondelok jej dcéra Danielle Mailerová s tým, že príčinou smrti jej matky bol zápal pľúc, píše agentúra AP. Adele Mailerová bola druhou manželkou tohto autora bestselleru Nahí a mŕtvi (1948). Vydatá bola zaňho v rokoch 1954-62, pričom v roku 1960 sa stala obeťou jeho násilníckeho činu, ktorý jej následne priniesol nechcenú popularitu.

 

Mailer ju totiž vtedy dobodal vreckovým nožom na jednom z divokých večierkov, ktoré sa odohrávali v ich byte v newyorskej štvrti Manhattan. Incident vyvolal obrovskú mediálnu pozornosť, pričom samotná Mailerová utrpela vážne poranenia brucha a chrbta a bola v kritickom stave.

 

Po zotavení však proti manželovi odmietla vzniesť obvinenia, tvrdiac, že tak chcela chrániť ich deti. Dvojica mala spolu dve dcéry a rozviedla sa v roku 1962.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies