Zomrel slovenský dramatik a spisovateľ Igor Rusnák

NETKY.SK • 13 Január 2021, 8:41 • 2 min
Zomrel slovenský dramatik a spisovateľ Igor Rusnák

Vsobotu 9. januára v Tlmačoch, vo veku 84 rokov, zomrel dramaturg, spisovateľ a publicista Igor Rusnák.

slovakia

left justify in out

V sobotu 9. januára v Tlmačoch, vo veku 84 rokov, zomrel dramaturg, spisovateľ a publicista Igor Rusnák.


Rusnák bol absolventom divadelnej vedy. Najprv študoval v Prahe, napokon absolvoval odbor dramaturgia na Vysokej škole múzických umení v Bratislave.

V rokoch 1958 až 1960 pôsobil v Slovenskom rozhlase. Pôsobil v Krajovom divadle v Trnave, v Divadle Jonáša Záborského v Prešove, v Poetickom súbore v Bratislave,

v Slovenskej filmovej tvorbe a bol aj dramaturgom bratislavskej televízie. V rokoch 1963 – 64 a 1976 – 1980 bol Rusnák redaktorom časopisu Film a divadlo.

 

img

Napísal televízny film Rodáci, adaptácie diel do filmovej podoby Nevesta hôľ, Ivko a jeho mať, seriál Jedenáste prikázanie, Otec ma zderie tak či tak, Návrat Jána Petru či Kohút nezaspieva, čo bola adaptácia drámy Ivana Bukovčana. V 90. rokoch po odchode z televízie dočasne Rusnák pôsobil v časopise Ľud, neskôr sa opäť vrátil do divadla.

Posledná rozlúčka so zosnulým bude v utorok 19. januára v úzkom rodinnom kruhu v Tlmačoch.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona