Zomrel slávny kaderník Vidal Sassoon

NETKY.SK • 10 Máj 2012, 18:10 • 2 min
Zomrel slávny kaderník Vidal Sassoon

Zomrel slávny kaderník Vidal Sassoon - Celebrity Vo veku 84 rokov zomrel v stredu svetoznámy britský kaderník Vidal Sassoon. Sassoon skonal vo svojom dome v Los Angeles na následky leukémie, ktorú mu diagnostikovali pred tromi rokmi.

slovakia

left justify in out

img

Vo veku 84 rokov zomrel v stredu svetoznámy britský kaderník Vidal Sassoon. Sassoon skonal vo svojom dome v Los Angeles na následky leukémie, ktorú mu diagnostikovali pred tromi rokmi.

Vidal Sassoon sa narodil 17. januára 1928 v Londýne, pričom jeho matka bola Ukrajinka a otec Grék. Otec rodinu opustil, keď mal Vidal tri roky a chudobná matka sa preto rozhodla Vidala a jeho mladšieho brata Ivora umiestniť do židovského sirotinca. Tam zostali sedem rokov, pokým sa ich matka znova nevydala. Vo veku 14 rokov prestal Vidal navštevovať školu a zamestnal sa v kaderníckom salóne. V roku 1948 šiel ako dobrovoľník bojovať do prvej arabsko-izraelskej a po návrate do Londýna si v roku 1954 otvoril svoj prvý salón. Následne vymyslel svoj charakteristický strih, ktorý ho preslávil na celom svete. Neskôr sa presťahoval do Los Angeles, kde založil vlastný reťazec kaderníckych salónov.

Sassoon bol celkovo štyrikrát ženatý a mal štyri deti, ktoré mu porodila jeho druhá manželka, herečka Beverly Adams. Jeho životný príbeh zachytil režisér Craig Teper v dokumentárnom filme Vidal Sassoon: The Movie (2010).

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies