Vo veku 84 rokov zomrel návrhár obuvi Sergio Rossi

NETKY.SK • 3 Apríl 2020, 22:53 • 2 min
Vo veku 84 rokov zomrel návrhár obuvi Sergio Rossi

RÍM - Sergio Rossi, jeden z najslávnejších talianskych návrhárov obuvi, zomrel vo veku 84 rokov. S odvolaním sa na miestne médiá o tom v piatok informovala tlačová agentúra DPA, podľa ktorej návrhár podľahol vírusovej chorobe COVID-19.

slovakia

left justify in out

Rossiho pred niekoľkými dňami hospitalizovali v meste Cesena v regióne Emilia-Romagna, ktorý je ťažko postihnutý pandémiou nového typu koronavírusu.

 

Známe po celom svete

Rossi sa narodil v roku 1935 v obci San Mauro Pascoli, ktorá leží v zmienenom regióne. Spoločnosť, ktorá niesla jeho meno, založil v 50. rokoch, pričom slávu mu prinieslo nasledujúce desaťročie.

 

 

Topánky tejto značky sa objavili aj v talianskej filmovej klasike Sladký život (1960), v ktorej ich mala na nohách švédska herečka Anita Ekbergová.

 

Medzi najznámejšie modely značky Sergio Rossi patria Opanca a Godiva. Rossiho produkty využívali vo svojich kolekciách módni návrhári ako Azzedine Alaia, Versace alebo Dolce & Gabbana. Nosili ich mnohé celebrity ako Lupita Nyongová, Paris Hiltonová, Laura Dernová, Ariana Grandeová či Rihanna, píše denník The Guardian.

 

Klasika ženského dizajnu

Podľa magazínu Vogue sa topánky značky Sergio Rossi stali synonymom talianskej kvality a klasického ženského dizajnu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Francesca Leenee (@leenee_fbr0305),

 

Značku Sergio Rossi v roku 1999 odpredali spoločnosti Gucci, neskôr sa stala súčasťou francúzskej korporácie Kering zameriavajúcej sa na luxusný tovar. V roku 2015 sa opäť dostala do talianskych rúk.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Clau Pugliesi (@clau.pugliesi),

 

Rossi vo februári venoval jednej z milánskych nemocníc 100.000 eur na starostlivosť o pacientov nakazených novým druhom koronavírusu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona