Podľa našej polície vo Viedni nebola použitá munícia zo Slovenska

NETKY.SK • 4 November 2020, 09:31 • 2 min
Podľa našej polície vo Viedni nebola použitá munícia zo Slovenska

Svet včera obletela informácia, že počas teroristických útokov vo Viedni bola použitá aj zbraň, ktorú si jeden z útočníkov mal zaobstarať na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Slovenská polícia však túto informáciu popiera. Ako informovala hovorkyňa prezídia policajného zboru Denisa Bárdyová, policajti ešte v lete zaznamenali informáciu, že bola snaha nakúpiť muníciu práve na našom území.

 

 

Podozrivým osobám sa to však podľa informácií polície nepodarilo. „Informáciu sme hneď poslali rakúskym kolegom. Viac sa k danej veci vyjadrovať nebudeme, aby sme neohrozili vyšetrovanie v Rakúsku,” dodala Bárdyová.

 

Teroristický útok sa v rakúskej metropole udial z pondelka 2. novembra, keď po 20. hodine v centre Viedne, keď útočníci útočili v posledný deň pred lockdownom. Teroristický útok si vyžiadal štyroch mŕtvych civilistov. Útočníka rakúska polícia zastrelila.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies