Tohtoročná jeseň bola na Slovensku nadpriemerne teplá

NETKY.SK • 6 December 2022, 13:18 • 2 min
Tohtoročná jeseň bola na Slovensku nadpriemerne teplá

BRATISLAVA - Tohtoročná jeseň bola na Slovensku nadpriemerne teplá. Na meteorologickej stanici v Hurbanove bola 14. najteplejšia od roku 1871. Priemerná teplota tam dosiahla 11,6 stupňa Celzia. Informoval o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Teplejšia jeseň sa v tomto roku podľa SHMÚ prejavila aj v počte dní s mrazom. "Na krajnom juhozápade Slovenska sa dlho mrazy vôbec nevyskytovali," doplnil. Ako príklad uviedol meteorologickú stanicu v Bratislave na letisku, kde prvý mráz zaznamenali neskoro večer koncom novembra (29. 11.). "Bol to tam najneskorší začiatok výskytu mrazov v jesennej sezóne aspoň od roku 1951," podotkol SHMÚ. Priblížil, že aj na ostatných staniciach bol výskyt prvého mrazu v tomto roku počas jesene posunutý na neskorší termín a bolo ich aj relatívne menej, ako je obvyklé v tomto ročnom období. "Rovnako ako v Bratislave na letisku mali počas tohtoročnej jesene iba dva dni s mrazom aj v Bratislave, Mlynskej doline, v Slovenskom Grobe, v Kráľovej pri Senci a v Žihárci," doplnil ústav. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies