Zomrel posledný člen klasickej zostavy skupiny Motörhead Eddie Clarke

NETKY.SK • 11 Január 2018, 20:37 • 2 min
Zomrel posledný člen klasickej zostavy skupiny Motörhead Eddie Clarke

LONDÝN - Vo veku 67 rokov zomrel v stredu posledný žijúci člen "klasickej" zostavy britskej rockovej skupiny Motörhead, gitarista Eddie Clarke.

slovakia

left justify in out

Hudobník skonal na zápal pľúc, informoval vo štvrtok denník The Guardian. Clarke hral v tejto formácii so spevákom a hráčom na basovú gitaru Lemmym Kilmisterom a s bubeníkom Philom Taylorom v rokoch 1976-1982. So skupinou vydal štúdiové albumy Motörhead (1977), Overkill (1979), Bomber (1979), Ace of Spades (1980) a Iron Fist (1982). Počas tohto obdobia skupina vydala aj koncertný album No Sleep 'til Hammersmith (1981).

 

Clarke okrem hry na gitaru naspieval i viacero skladieb. Po svojom odchode z Motörhead založil vlastnú rockovú skupinu Fastway, ktorá nahrala sedem štúdiových albumov. Na konte má Eddie Clarke aj dve sólové štúdiové platne.

S jeho smrťou odišla podľa zmieneného denníka najslávnejšia zostava skupiny Motörhead; Phil Taylor zomrel na zlyhanie pečene v novembri 2015 ako 61-ročný, Lemmy Kilmister zomrel o mesiac neskôr na rakovinu vo veku 70 rokov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies