Zomrel herec Petr Oliva, ktorý daboval Bodieho v Profesionáloch

NETKY.SK • 9 Február 2019, 16:49 • 2 min
Zomrel herec Petr Oliva, ktorý daboval Bodieho v Profesionáloch

PRAHA - Vo veku nedožitých 76 rokov zomrel v sobotu český herec Petr Oliva. Známy bol predovšetkým svojím hlasom, ktorý prepožičal napríklad Pierrovi Richardovi alebo postave Bodieho z anglického seriálu Profesionáli. Informovala o tom webová stránka televízie Nova.

slovakia

left justify in out

Správu o smrti uznávaného dabéra Olivu potvrdilo na svojom facebookovom profile Divadlo Radka Brzobohatého. "Táto správa nás veľmi zasiahla. Petr, budeme vždy spomínať s láskou. Nikdy nám neprestanete chýbať!" uviedlo divadlo, ako ho citoval spravodajský server tn.nova.cz.

 

Petr Oliva sa narodil v roku 1943; jeho prvou manželkou bola Regina Rázlová a neskôr si vzal herečku Dagmar Čárovú. Vyštudoval Divadelnú fakultu Akadémie múzických umení v Prahe (DAMU), kde ukončil štúdiá v roku 1964.

 

Po vojne pôsobil v Divadle Jaroslava Průchu v Kladne, potom bol 20 rokov v pražskom Divadle E.F. Buriana. Neskôr účinkoval ešte v Divadle Radka Brzobohatého, Divadle Blaník či v Redute.

 

Oliva sa preslávil aj v dabingu. Svoj hlas prepožičal napríklad Pierrovi Richardovi, Paolovi Villaggiovi (účtovník Fantozzi) alebo postave tajného policajta CI5 Bodieho zo seriálu Profesionáli, všíma si TV Nova.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies