Zuzana Čaputová sa teší na možnú návštevu pápeža Františka

NETKY.SK • 8 Marec 2021, 16:30 • 2 min
Zuzana Čaputová sa teší na možnú návštevu pápeža Františka

BRATISLAVA - Zuzana Čaputová dnes s radosťou prijala správu o tom, že pápež František má v úmysle pricestovať na Slovensko.

slovakia

left justify in out

Svätého Otca pozvala na návštevu počas ich spoločného stretnutia vo Vatikáne v decembri minulého roka. Informoval o tom hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.


„Veľmi sa teším, že Svätého Otca budeme môcť privítať na Slovensku, jeho návšteva bude určite symbolom nádeje, ktorú tak veľmi potrebujeme,“ uvádza hlava štátu. 

 

Súvisiaci článok: Pápež František návštívil Mosul. Pri ruinách sa pomodlil za obete, ktoré zomreli vo vojne s IS

 

img

 

Navštívi aj Budapešť

Portál Vatican News informoval, že na tlačovej konferencii počas spiatočného letu z návštevy Iraku pápež František uviedol, že má v úmysle navštíviť aj Slovensko.

 

Zúčastní sa na záverečnej omši Medzinárodného eucharistického kongresu

Portál tiež informuje, že v hlavnom meste Maďarska sa pápež plánuje zúčastniť na záverečnej omši Medzinárodného eucharistického kongresu. Tá je podľa Vatican News naplánovaná na nedeľu 12. septembra 2021 o 11:00 na Námestí hrdinov.

 

Návšteva  nie je oficálne potvrdená

Cesta ešte nebola oficiálne potvrdená, no veľkej pozornosti, ktorú Svätý Otec tomuto plánu venuje, svedčí aj jeho presná informácia o vzdialenosti oboch miest, keď uviedol, že Bratislavu od Budapešti delia len dve hodiny cesty autom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies