Od pondelka ubudne podľa Covid automotu čiernych okresov, uvoľňovanie opatrení zatiaľ nehrozí

NETKY.SK • 16 Marec 2021, 20:12 • 2 min
Od pondelka ubudne podľa Covid automotu čiernych okresov, uvoľňovanie opatrení zatiaľ nehrozí

BRATISLAVA - Počet čiernych okresov sa od budúceho týždňa výrazne zníži. Kým aktuálne je vo štvrtom stupni varovania 35 okresov, od pondelka (22. marca) ich počet klesne na 20.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom zastupujúci minister zdravotníctva Eduard Heger na pravidelnej tlačovej konferencii, ktorú ešte minulý týždeň viedol exšéf rezortu zdravotníctva Marek Krajčí. Mapa podľa nastaveného Covid automatu sa zmení a výrazne "zčervenie". Podľa štátneho tajomníka ministerstva zdravotníctva Petra Stachuru pozitívna správa.

 

Prečítajte si tiež: Zastupujúci minister zdravotníctva tvrdí, že situácia sa zlepšuje. Nie je potreba zatvárať ekonomiku

 

Heger tiež uviedol, že zatiaľ sa v krajine nebudú uvoľňovať opatrenia. Dodal, že pandemická komisia tiež odporúča predĺženie núdzového stavu o ďalších 40 dní. Núdzový stav je predbežne schválený do piatka (19. marca). 

 

 

"Napriek tomu sme nevyhrali a na Slovensku sú oblasti, ktoré nesmieme stratiť z očí,“ povedal Stachura. Ide predovšetkým o oblasť hranice s Českou republikou, kde je situácia naďalej veľmi vážna.

 

„Ukázalo sa, že zodpovednosť prináša výsledky. Ale nemôžeme uvoľniť, musíme druhý polčas vydržať,“ vyjadril sa Heger s blížiacimi sa Veľkonočnými sviatkami. 

 

Prečítajte si tiež: V piatok končí núdzový stav. Vláda o jeho predlžovaní zatiaľ nerokovala!


Od budúceho týždňa bude v čiernej farbe COVID automatu 20 okresov, aktuálne ich je 35. V treťom stupni varovania bude 55 okresov. Druhý stupeň bude platiť pre štyri okresy, a to Kežmarok, Námestovo, Nové Zámky a Tvrdošín. Aj napriek miernemu zlepšeniu situácie, Slovensko aj naďalej ostáva v čiernej fáze. 

 

img

 

Čierne okresy

Vo štvrtom, teda najhoršom stupni varovania budú od pondelka zaradené okresy Čadca, Dolný Kubín, Gelnica, Humenné, Krupina, Kysucké Nové Mesto, Martin, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Považská Bystrica, Púchov, Rožňava, Ružomberok, Senica, Skalica, Trebišov, Trenčín, Turčianske Teplice, Žiar nad Hronom a Žilina.

 

Bordová farba

V treťom stupni, teda v bordových okresoch, bude od pondelka zaradených až 55 okresov. Budú sem patriť Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bardejov, Bratislava I - V, Brezno, Bytča, Detva, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Ilava, Komárno, Košice I - IV, Košice-okolie, Levice, Levoča, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Malacky, Medzilaborce, Michalovce, Nitra, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Poltár, Poprad, Prešov, Prievidza, Revúca, Rimavská Sobota, Sabinov, Šaľa, Senec, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník, Topoľčany, Trnava, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Zlaté Moravce a Zvolen.

 

Červená farba

V druhom stupni varovania sa budú nachádzať okresy Kežmarok, Námestovo, Nové Zámky a Tvrdošín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies