Zomrel americký gitarista a spevák Lonnie Mack

NETKY.SK • 23 Apríl 2016, 12:59 • 2 min
Zomrel americký gitarista a spevák Lonnie Mack

NASHVILLE - Vo veku 74 rokov zomrel vo štvrtok americký gitarista a spevák Lonnie Mack. Umelec zomrel v meste Nashville, informovala agentúra AP s odvolaním sa na hudobné vydavateľstvo Alligator Records.

slovakia

left justify in out

Jeho inštrumentálne nahrávky ovplyvnili mnohých gitaristov vrátane Stevieho Raya Vaughana.

 

Rodák z amerického štátu Indiana, ktorý uzrel svetlo sveta ako Lonnie McIntosh, sa v hre na gitaru inšpiroval hviezdami country hudby, akými sú napríklad George Jones a Merle Travis, ale aj bluesmanmi vrátane Bobbyho Blanda.

 

Bol považovaný za jedného z priekopníkov hry na elektrickú rockovú gitaru a virtuóza bluesrockového spôsobu hry na tento nástroj. Svojou hrou ovplyvnil Jimiho Hendrixa, Jeffa Becka, ale aj členov skupín Cream alebo The Doors.

Bol uznávaným štúdiovým hráčom, pri nahrávaní sa stretol s Jamesom Brownom či Hankom Ballardom. Počas turné v roku 1985 vystupoval aj s takými osobnosťami hudobnej scény ako Keith Richards, Ron Wood, Ry Cooder alebo Stevie Ray Vaughan. Po roku 2000 s koncertovaním prestal.

 

Lonnie Mack je členom dvoch sieň slávy - International Guitar Hall of Fame a Rockabilly Hall of Fame.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies