Zo streľby na policajtov vo Fergusone obvinili 20-ročného muža

NETKY.SK • 15 Marec 2015, 21:49 • 2 min
Zo streľby na policajtov vo Fergusone obvinili 20-ročného muža

FERGUSON - Americké úrady obvinili 20-ročného muža z postrelenia dvoch policajtov počas štvrtkových protestov v meste Ferguson v štáte Missouri. Informoval o tom dnes prokurátor okresu St. Louis Robert McCulloch.

slovakia

left justify in out

Obvineného identifikoval ako Jeffreyho Williamsa, ktorý vypovedal, že nestrieľal na policajtov, ale na niekoho iného.
      

McCulloch uviedol, že Williams použil strelnú zbraň, ktorá sa zhoduje s nábojnicami nájdenými na mieste činu.
      

Williams sa momentálne nachádza v okresnej väznici St. Louis, uviedla agentúra AP.
      

Podľa agentúry Reuters Williams - Afroameričan - strieľal z auta a zatkli ho po rozsiahlej pátracej operácii. V inkriminovaný deň, ešte pred streľbou, sa podľa McCullocha zúčastnil na proteste pred policajnou stanicou vo Fergusone.
      

Výstrely zasiahli 41-ročného a 32-ročného policajta - prvého do ramena a druhého, ktorý mal na hlave prilbu s odhalenou časťou tváre, trafila guľka do pravého líca tesne pod okom. Neutrpeli vážne zranenia a z nemocnice ich prepustili.
      

Demonštrácia bola reakciou na odstúpenie policajného šéfa vo Fergusone Toma Jacksona. Ten svoj post opustil vzhľadom na zistenia z vyšetrovacej správy amerického rezortu vnútra o rasovej zaujatosti miestnej polície.
      

Vlaňajšie zastrelenie 18-ročného Michaela Browna vo Fergusone vyvolalo v USA vlnu protestov a násilia. Afroameričania a ďalší obyvatelia Fergusonu žiadali trestné stíhanie belošského policajta Darrena Wilsona za vraždu alebo zabitie. Jeho zástancovia však tvrdili, že na Browna strieľal v sebaobrane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies