Znížte svoje obavy a prestaňte sa zaujímať o to, čo si iní o vás myslia. Prinášame výhody mindsetu, kedy vám nezáleží na hlúpostiach

NETKY.SK • 18 November 2023, 15:15 • 2 min
Znížte svoje obavy a prestaňte sa zaujímať o to, čo si iní o vás myslia. Prinášame výhody mindsetu, kedy vám nezáleží na hlúpostiach

Keď prestanete myslieť len na druhých, prestanete sa meniť pre druhých. Už vás nezaujíma, čo si o vás myslia a začnite počítať s tým, kto ste v skutočnosti. Ide o menej stresujúci a zdravší spôsob života. Stanete sa odvážnejším, keď sa menej staráte o to, čo si o vás myslia ostatní. Naozaj začnete prijímať svoje skutočné ja a nikdy sa nebudete hanbiť za svoje rozhodnutia v živote.

slovakia

left justify in out

Keď začnete prechádzať do fázy, kedy chcete potešiť len seba a nie niekoho iného, ​​dosiahnete šťastný stav. Je doslova požehnaním žiť život pre seba a nie pre niekoho iného.

Zopár výhod na úvod

Keď prestanete myslieť len na druhých, prestanete sa meniť pre druhých. Už vás nezaujíma, čo si o vás myslia a začnite počítať s tým, kto ste v skutočnosti. Ide o menej stresujúci a zdravší spôsob života.

Stanete sa odvážnejším, keď sa menej staráte o to, čo si o vás myslia ostatní. Naozaj začnete prijímať svoje skutočné ja a nikdy sa nebudete hanbiť za svoje rozhodnutia v živote. Názor iných vás prestane obťažovať a je to dobrá výzva.

Dokonca aj keď stretnete niekoho, o koho sa veľmi zaujímate, ak na vás vyvíja veľký tlak alebo sa pokúša pohybovať príliš rýchlo, môže to byť obrovský zlom. Ten, komu je to jedno, robí opak. Dáva vám čas a priestor, aby ste dospeli k vlastným záverom o tom, ako sa cítite. Prijímajú odmietnutie bez toho, aby to brali osobne a prešli k niekomu, kto ich chce. To ich robí oveľa atraktívnejšími pre potenciálnych partnerov. Keď je tlak menší a neponáhľate sa, môžete si naozaj dať čas, aby ste zistili, či sa niečo vážne môže vyvinúť alebo nie, namiesto toho, aby ste mali celý čas pocit, že vám niekto dýcha na krk.

Silná osobnosť? Žiadny problém

Keď vás nezaujíma, čo si ľudia myslia a aké sú ich názory, nebojíte sa byť sami sebou. To tiež zvyšuje vašu dôveru. Väčšina ľudí sa bojí vystupovať na verejnosti, pretože majú strach z kritiky. Ale keďže sa nestaráte o ostatných, stávate sa nebojácnymi. Môžete hovoriť s kýmkoľvek, dokonca aj so svojou láskou, a vyjadrovať svoje názory sebavedomo... nadšení? Nebudete mať psychické problémy ako komplex menejcennosti. To všetko vám pomôže vybudovať silnú osobnosť.

Spoliehanie sa na seba

Slabí ľudia v ťažkých časoch extrémne potrebujú podporu a názory iných. Nedokážu robiť zásadné rozhodnutia vo svojom živote sami. Ale nestaranie sa o to, čo si ľudia myslia, vás posilní. Vo chvíľach pochybností a neistoty nehľadáte externé potvrdenie. Namiesto toho si ceníte svoje vlastné názory a veríte, že to je to, na čom záleží. Nikto vás nepozná lepšie ako vy.

Život bez výčitiek

Predstavte si, že si žijete  svoj život a o pár dní máte prežiť svoj posledný deň. Teraz by ste neľutovali, že žijete život obmedzený očakávaniami druhých, život, v ktorom ste nič neurobili zo strachu, život, v ktorom ste sa vyhýbali všetkému riziku, a teda aj zábave?

V skutočnosti tá ľútosť by bol ten najhorší pocit, ľútosť nad tým, že ste to neurobili, keď na to bol čas. Dobrou správou však je, že nestaranie sa o druhých môže tomu zabrániť. 

Nemýľme si pojmy - nie je to ľahostajnosť

Na ľahostajnosti nie je absolútne nič obdivuhodné alebo sebavedomé. Ľudia, ktorí sú ľahostajní, sú chromí a vystrašení. Sú to gaučáci a internetoví trollovia.

Boja sa sveta a dôsledkov svojich vlastných rozhodnutí. Preto nerobia žiadne. Skrývajú sa v šedej bezcitnej jame, ktorú si sami vytvorili, zahľadení do seba a sebaľútosti, večne sa odvracajú od tejto nešťastnej veci, ktorá si vyžaduje čas a energiu zvanú život.

Zdroje:

https://timesofindia.indiatimes.com/life-style/relationships/love-sex/interesting-things-about-mens-brains-when-they-fall-in-love/photostory/84135156.cms

https://hackspirit.com/why-not-caring-is-attractive/

https://www.expords.com/benefits-of-not-caring-what-people-think/

https://markmanson.net/not-giving-a-fuck

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
titulná foto: Unsplash
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies